05
Septembar

JA ŽELIM PROMJENE!, poruka je mladih iz Ustikoline

Published in Istočna Bosna

U JU OŠ "Ustikolina" u Ustikolini se od 3.-5. septembra održala 18-ta po redu, ujedno i posljednja filmska radionica "Viva škola filma" u 4. sezoni.

P1220652

Prijavilo se 10 učenika polaznika. Nekima od njih ovo je bila druga radionica. Kroz tri dana polaznici su prošli kroz teorijski dio o filmu, napisali scenario i snimili svoj film koji je trećeg dana radionice montiran.

 

Film mladih iz Ustikoline pod nazivom Ja želim promjenu obrađuje nekoliko društvenih problema kao što su ekološka svijest, tolerancija, obrazovanje i egzistencija. Napominjemo da je nagrada za najbolju fotografiju prošle godine stigla upravo u Ustikolinu.

 

Viva filmske radionice su besplatne, zabavne, kreativne, edukativne i praktične radionice za mlade od 13 do 21 godine i održavaju se u gradovima širom BiH.

 

Ovaj film će se također sa ostalim filmovima iz kategorije Omladinski film, na 4. Viva film festivalu koji se održava u Sarajevu od 12.-15. septembra, boriti za jednu od vrijednih nagrada koje su obezbijedili sponzori Viva škole filma AvteraBH za tri kamere koje se dodjeljuju najboljim filmovima, Mekline za najbolji scenario za najbolje ženske i muške uloge, za najbolji zvuk, za najbolju režiju, za najbolju kameru kao i za najboljeg klapera, asistenta režije i mnoge druge nagrade. Na festival je pristiglo 20 omladinskih filmova iz 18 gradova u BiH u kojima su održane Viva filmske radionice. Filmovi će biti prikazani u subotu 15. septembra od 12 časova u Art kinu Kriterion, i 11 filmskih centara, širom BiH. Očekuje se dolazak oko šezdesetoro djece iz cijele BiH koji će prisustvovati projekcijama filmova. Nakon projekcija bit će upriličena ceremonija zatvaranja festivala i dodjela nagrada, a nakon toga i party za njih.

P1220845

Sve vas pozivamo da 15. septembra dođete i podržite mlade filmske snage Bosne i Hercegovine, mladost koja razmišlja drugačije i bolje.


Slijedeća 5. sezona VIVA ŠKOLE FILMA počinje već od oktobra 2018. i trajaće do juna 2019. a planirano je ponovo 20 gradova- radionica u cijeloj BiH.

 

VENI-VIDI-VIVA FEST!

Last modified on Srijeda, 05 Septembar 2018 21:00