03
Septembar

Hamdija Fejzić: Napuštam SDA jer nam Srebreničani više ne vjeruju

Published in Istočna Bosna

Odbornik u Skupštini opštine Srebrenica Hamdija Fejzić uputio je saopštenje u kojem obavještava javnost da zvanično više niije član Stranke demokratske akcije (SDA), kao ni član kluba SDA u Skupštini opštine Srebrenica. Pismo prenosimo u cjelini:


"Ovim putem obavještavam javnost da zvanično više nisam član Stranke demokratske akcije (SDA), kao ni član kluba SDA u Skupštini opštine Srebrenica. Zbog svih dešavanja u proteklom periodu, nekorektnog odnosa od strane vrha stranke, neuvažavanja i omalovažavanja kako mene tako i drugih članova, smatram da je najbolje da istupim iz stranke. Svi snosimo svoj dio odgovornosti.

 

Srebreničani nemaju povjerenja u rad opštinskog odbora SDA u Srebrenici, niti su zadovoljni radom bošnjačkih predstavnika u vlasti. Ne želim da budem dio takvog tima koji vodi pogrešnu politiku i koji je u nezavidan položaj doveo Bošnjake u Srebrenici.

 

Dogovoreni principi ni u jednom trenutku nisu ispoštovani, međuljudski odnosi su narušeni, a najveći uspjeh sadašnjih bošnjačkih predstavnika u vlasti je da su više puta preglasani na sjednicama Skupštine. Čak su podržali odluku da se promijeni grb opštine Srebrenica i to sve pod parolom jednakih prava i ravnopravnosti pisama čirilice i latinice. Za takve odluke su glasali odbornici čija djeca nemaju pravo da izučavaju svoj jezik u školama.

 

U narednom periodu ću u Skupštini opštine Srebrenica djelovati nezavisno. Sve dobre, konkretne i korisne prijedloge ću podržati bez obzira od kojeg pojedinca ili stranke došli", stoji u saopćenju.