08
August

Pretresi u Srebrenici: Oduzeto oružje i municija

Published in Istočna Bosna

Policijska stanica Srebrenica podnijet će izvještaj bijeljinskom Okružnom tužilaštvu protiv H. S. (41) i V. Z. (35), oba iz Srebrenice, zbog počinjenog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. 

 FOTO: PU ZVORNIK
FOTO: PU ZVORNIK
 
 

Prema informacijama iz Policijske uprave Zvornik, policajci su, preduzimajući aktivnosti na sprečavanju nelegalnog posjedovanja i prometa oružja i minsko-eksplozivnih sredstava, operativnim radom na terenu, došli do saznanja da se na području općine Srebrenica, u objektima koje koriste H. S. i V. Z. nalazi određena količina oružja i municije.

 

Policija je jučer pretresla kuće i pomoćne objekte koje oni koriste, te je pronađena i privremeno oduzeta automatska puška AP, poluautomatska puška PAP, lovačka puška, lovački karabin, sredstva za vezivanje - lisice i određena količinu municije različitog kalibra.

 

- O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Bijeljina. Policijski službenici nastavljaju dalji rad na kompletiranju i dokumentovanju predmeta - naveli su iz policije.

Last modified on Srijeda, 08 August 2018 08:52