11
Juli

Cormack u Potočarima: Duboko sam pogođena razmjerama ove tragedije

Published in Istočna Bosna

Ambasadorica SAD u BiH Maureen Cormack koja se nalazi u Potočarima izrazila je duboko saosjećnje sa žrtvama genocida i njihovim porodicama.

Maureen Cormack u Potočarima
Maureen Cormack u Potočarima

- Ovdje u Potočarima duboko sam pogođena razmjerama ove tragedije i patnjom porodica žrtava - kazala je Cormack putem videoporuke objavljene na Facebook stranici Američke ambasade u BiH.

Dodala je da joj je bila čast pridružiti se Maršu mira, kao i svake godine, te da je ponovo zadivljena potpunom predanošću učesnika cilju ovoga Marša da strašnu tragediju pretvore u pokret za mir.

- Bez obzira na to koliko je to teško, bez obzira na to koliko to iziskuje hrabrost, to je ipak jedini put naprijed jedini put ka boljoj budućnosti za generacije koje dolaze, kako u Srebrenici tako i širom BiH. Kako bi podržale taj proces, SAD ostaje opredijeljen pružanju pomoći građanima i traženju pravde za porodice i žrtve kao i pružanju pomoći svim porodicama da pronađu svoje najmilije i pronađu smiraj tako što će ih sahraniti na mjesta gdje će moći doći i odati im počast - kazala je američka ambasadorica.