31
Maj

Učenici iz Konjević Polja i okoline posjetili Stari Grad

Published in Istočna Bosna
 
 

Učenici i osoblje Osnovne škole „Petar Kočić“ iz Konjević Polja posjetili su danas Općinu Stari Grad, a potom i starogradske atrakcije. Ugostili su ih načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i predsjedavajući Općinskog vijeća Jusuf Pušina.

 

Posjeta je rezultat jako dobre saradnje Općine i školskih ustanova u Konjević Polju i Novoj Kasabi koje se nalaze u blizini Bratunca. Dva puta u toku prošle godine, delegacija Općine Stari Grad je odlazila u OŠ „Petar Kočić“ u Konjević Polje i Edukativni centar u Novu Kasabu, gdje su uručili poklone učenicima i osoblju.

Na poziv Općine, 20-ak učenika i njihovi nastavnici, predvođeni direktoricom OŠ „Petar Kočić“ Oliverom Beatović, su bili gosti u Starom Gradu. Direktorica Beatović je načelniku Hadžibajriću i predsjedavajućem Pušini pojasnila kompleksnost situacije koja je dovela do odlaska velikog broja učenika iz OŠ „Petar Kočić“ u novootvoreni Edukativni centar u Novoj Kasabi, a koji je nažalost političke prirode.

Iako nas dijeli tačno 100 kilometara i mnogobrojne nadležnosti, to nije predstavljalo nikakvu prepreku načelniku Ibrahimu Hadžibajriću i njegovoj administraciji da nam dadnu podršku i podignu samopouzdanje našoj djeci. Značenje je veće jer razumijevanje i podrška dolaze iz velikog grada“, kazala je direktorica Beatović.

Nakon posjete Općini, veseli gosti iz Konjević Polja su posjetili OŠ „Hamdija Kreševljaković“ na Vratniku, gdje ih je dočekao direktor škole Salko Huskić sa saradnicima. A učenici sa Vratnika su svojim vršnjacima pripremili pozorišnu predstavu „Čarobnjak iz Oza“. Posjeta se nastavila obilaskom Baščaršije i vožnjom Trebevićkom žičarom.