15
Maj

Tabaković i Alivuković uputili ramazansku poruku vjernicima

Published in Istočna Bosna

Predsjednik Skupštine opštine Srebrenica Alija Tabaković i zamjenik načelnika opštine Srebrenica Nermin Alivuković uputili su prigodnu čestitku muslimanima u Srebrenici povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana.

 

- Ramazan je sveti mjesec čiji su dani ispunjeni postom i molitvom, dobrim djelima, tolerancijom te ukupnom duhovnom obnovom i preporodom. Post je radost vjernika, jer ga čini duhovno zdravim i jačim, njegovo srce blažim, njime on popravlja svoj odnos prema sebi i prema drugima.
U danima Ramazana čovjek najbolje osjeća ljepotu istine, pravde, poštenja, dobročinstva, bratske ljubavi i iznad svega, Božije milosti.
Ramazan nas uči poštovanju prema čovjeku u njegovoj želji da živi u ljubavi, miru i sreći. Želimo da post poveća ljubav prema dobru i učini nas boljim i predanijim vjernicima. Naša želja je da nas post učini duhovno jačim u razmišljanju i djelovanju – za dobro pojedinca, zajednice i društva u kome živimo.


Svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti čestitamo početak mubarek mjeseca Ramazana, uz želju da ga provedete u zdravlju, miru, bereketu, rahatluku i duhovnom zadovoljstvu sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama Ramazan Šerif Mubarek Olsun! - stoji u poruci koju su uputili Tabaković i Alivuković.