Print this page
15
Maj

Učenici i nastavnici OŠ ˝Mramor˝ posjetili Edukativni centar ˝Nova Kasaba˝

Published in Istočna Bosna
Na poziv Edukativnog centra "Nova Kasaba" učenici i nastavnici Osnovne škole "Mramor" sa svojim učiteljicama i nastavnicima prisustvovali su V priredbi ovih vrijednih učenika, velikih boraca za osnovna dječija prava. 
 
Tuzlarije
Tuzlarije
Već pet godina učenici Podrinja kojima je uskraćeno pravo na izučavanje maternjeg jezika nastavu pohađaju u Edukativnom centru "Nova Kasaba". Uz veliki entuzijazam i velika odricanja prije svega djece a potom njihovih roditelja i nastavnika, nastava se odvija uz podršku Ministarstva obrazovanja Sarajeva u Edukativnom centru "Nova Kasaba" Učenici i njihovi nastavnici su priredili izuzetno dobar i emotivan program. Ovom prilikom učenici Osnovne škole "Mramor" sem uzvratne posjete učenicima iz Kasabe dali su i podršku vršnjacima u njihovj borbi za Maternji jezik- Bosanski jezik. 
 
Tuzlarije
Tuzlarije
 
Priredba je prikazana u Domu kulture u Srebrenici uz prisustvo ministra obrazovanja iz Sarajeva, direktora Osnovne škole "Malta" iz Sarajeva i drugih profesorica i profesora koji ih podržavaju u njihovj borbi. U povratku učenici naše škole su obišli Memorijalni centar Potočari. Prevoz za naše učenike i nastavnike je obezbijedila Islamska zajednica Tuzla. 
 

IB.com/tuzlarije.net   

Last modified on utorak, 15 Maj 2018 08:19