You are here:NaslovnaVijestiIstočna BosnaVeliko nevrijeme pogodilo Zvornik: Vjetar obarao drveće, srušena i ljetna pozornica
06
August

Veliko nevrijeme pogodilo Zvornik: Vjetar obarao drveće, srušena i ljetna pozornica

Published in Istočna Bosna

U Policijskoj Upravi Zvornik potvrđeno je da nije bilo prijava o povrijeđenim licima, dok su u Službi civilne zaštite grada Zvornika istakli da nevrijeme, koje se dogodilo večeras oko 19 sati, nije prouzrokovalo veće štete.

Jako olujno nevrijeme, koje je večeras zahvatilo Zvornik, oborilo je drvo na automobil i srušilo ljetnu pozornicu na kojoj su se održavali koncerti u okviru "Zvorničkog ljeta".

1000 1502050733Untitled

- Prikupljamo informacije sa terena i nema potvrda, osim sa gradske plaže, da je nevrijeme pričinilo neke veće štete - rečeno je u Civilnoj zaštiti.

Bojan Ivanović, predsjednik Organizacionog odbora "Zvorničkog ljeta", potvrdio je da se večeras neće održati najavljeni koncert Nikole Rokvića na gradskoj plaži, jer je ljetnu pozornicu srušio jak vjetar.

- Definitivno se odgađa koncert zbog nemogućnosti osposobljavanja ljetne pozornice - rekao je Ivanović, koji je i zamjenik gradonačelnika Zvornika. Ivanović je dodao da će Organizacioni odbor sutra razmatrati novonastalu situaciju i odlučiti da li će biti izmjena u programu održavanja manifestacije "Zvorničko ljeto", koje traje do 8. augusta.

IB.com