You are here:NaslovnaVijestiIstočna BosnaDelegacija Vlade Srbije u posjeti Srebrenici: Što prije osigurati završetak izgradnje vrtića
05
August

Delegacija Vlade Srbije u posjeti Srebrenici: Što prije osigurati završetak izgradnje vrtića

Published in Istočna Bosna

U posjeti opštini Srebrenica danas je boravila delegacija Vlade Srbije, javlja Anadolu Agency (AA).

Članovi delegacije su se sastali sa načelnikom opštine Srebrenica Mladenom Grujičićem s kojim su razgovarali o implementaciji projekata, prvenstveno izgradnji vrtića u Srebrenici. Grujičić i članovi delegacije su obišli gradilište, te razgovarali sa izvođačima radova.

“Vlada Srbije je ovdje obezbijedila donaciju. Što se tiče implementacije mogu da kažem da nisam u potpunosti zadovoljan. Postoje određena kašnjenja u izgradnji vrtića. Zbog toga smo danas tu, da vidimo. Moramo voditi računa o potrošnji sredstava. Dajemo podršku Vladi Republike Srbije koja je implementator projekta”, rekao je Imre Kern, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

Grujičić je potvrdio da postoje određeni problemi, i da se neće moći ispoštovati rok gradnje. Naveo je da je Opština Srebrenica bila posljednja u tom nizu.

“UNDP mora da objasni šta se desilo i zbog čega kašnjenja. Mi smo obećali da će rok gradnje biti ispoštovan u septembru, ali to neće biti. Ovaj projekat je od velikog značaja za opštinu Srebrenica. Izvođači radova su nailazili na probleme u radu. Ostala dinamika radova ide i radovi će biti nastavljeni. Opština Srebrenica je na raspolaganju za sve što treba. Mi smo svoje obaveze i ispunili, ostalo je na izvođaču radova i investitoru, a to je u ovom slučaju UNDP preko kojih idu investicije”, rekao je Grujičić.

Načelnik opštine Srebrenica se osvrnuo i na rekonstrukciju glavne saobraćajnice u Srebrenici.

“Projekat rekonstrukcije glavne saobraćajnice je predviđen da se radi u nekoliko faza. Vrijednost tog projekta oko milion i tristo hiljada maraka, a radiće se od autobuske stanice do ulice Učina Bašća”, rekao je Grujičić.

IB.com