You are here:NaslovnaVijestiIstočna BosnaDelegacija Vlade Srbije sutra u posjeti Srebrenici
03
August

Delegacija Vlade Srbije sutra u posjeti Srebrenici

Published in Istočna Bosna

Delegacija Vlade Srbije razgovarat će sutra u Srebrenici sa načelnikom ove općine Mladenom Grujičićem o dostignutom nivou realizacije projekata koje u toj lokalnoj zajednici finansira Srbija.

Sastanku delegacije Srbije koju će predvoditi državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Imre Kern, prisustvovtat će i projektanti, nadzorni organi i predstavnici izvođača radova na objektima koji se u ovom mjestu grade sredstvima Srbije.

Bivši premijer, a sadašnji predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je na investiciono-razvojnoj konferenciji u Srebrenici u novembru 2015. godine obećao pomoć ovoj općini u iznosu od pet miliona eura.

Dva miliona su odmah uplaćena u općinski budžet za njegovu sanaciju i izmirenje dugova koje je općina imala, a tri miliona su namijenjena za infrastrukturne projekte koji se realizuju ove godine.

Tim sredstvima finansira se izgradnja modernog objekta dječijeg obdaništa, rekonstrukcija i izgradnja više lokalnih i seoskih puteva te rekonstrukcija glavne saobraćajnice kroz Srebrenicu i izgradnja trotoara na više dionica.

Osim ovih, planirana je izgradnja jedne proizvodne hale i još nekoliko manjih projekata o čemu će sutra biti riječi.

Istočna Bosna