28
Januar

SDA Bratunac: Pozivamo građane da izađu na predstojeće izbore za načelnika opštine

Published in Istočna Bosna

OO SDA Bratunac izdao je saopćenje za javnost povodom prijevremenih izbora za načelnika opštine Bratunac, koje prenosimo u nastavku.

 

- Opštinski odbor SDA Bratunac, nakon održanog proširenog radno-konsultativnog sastanka danas u Bratuncu, poziva sve građane opštine Bratunac, a posebno članove, simpatizere i glasače SDA da izađu na predstojeće izbore za načelnika opštine i iskoriste svoje glasačko pravo.

 

Posebno pozivamo glasače koji glasaju putem pošte da iskoriste svoje glasačko pravo i glasaju odmah po prijemu glasačkog listića, te odmah u skladu sa uputstvom popunjen listić pošalju na naznačenu adresu, kako bi blagovremeno stigao i bio uvažen od strane nadležnog organa.

 

Napominjemo da je glasačko mjesto za glasače koji ostvaruju glasačko pravo glasanjem u odsustvu na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine u osnovnoj školi “Petar Kočić” u Konjević Polju, te ih pozivamo da iskoriste svoje glasačko pravo u što većem broju. SDA stoji svim zainteresovanim na raspolaganju za svaku vrstu tehničke pomoći prilikom dolaska i ostvarivanja glasačkog prava glasačima koji su glasali do sada u odsustvu na teritoriji entiteta Federacija Bosne i Hercegovine.

 

Pozivamo glasače koji glasaju lično ovdje u Bratuncu da iskoriste glasačko pravo i time daju doprinos u poboljšanju našeg položaja u ovom gradu.

 

Svjedoci smo da su predstavnici Bošnjaka u opštinskoj Skupštini u protekle dvije godine potpuno marginalizirani, a da je izvršna vlast i zakonodavno rukovodstvo potpuno etnički popunjeno predstavnicima srpskog naroda. Ovakvom stanju direktno je doprinio načelnik za čiji smo opoziv glasali na referendumu zbog mnogobrojnih jednostranih poteza koji su išli na štetu Bošnjaka Bratunca, a u konačnici i na štetu svih drugih građana što je pokazao i rezultat referenduma.

 

SDA Bratunac je u potpunosti posvećena razvoju Bratunca u interesu svih građana i u tom smislu smo spremni dati snažan doprinos, ali nikada nećemo prihvatiti da se Bošnjaci majoriziraju i progone iz organa koji i nama jednako pripadaju kao i drugim građanima.

 

Takve politike nisu i nikada i neće imati našu političku i svaku drugu podršku. Bratunac treba biti otvoren grad za sve dobronamjerne ljude i investitore, za dobrobit stanovnika ovog grada.

 

Vladavina i ponašanje opštinske vlasti u protekle dvije godine, pokazala se kao retrogradna, isključivo u interesu male grupe privilegovanih, nauštrb razvoja cijele opštine. Ovakvo ponašanje i vlast zaslužuju promjene, jer svaka naredna, kakva god da je, teško da može biti gora od ove koja je bila prethodne dvije godine, oličena u smijenjenom načelniku na referendumu građana održanom 07. augusta 2022. godine, stoji u saopćenju.

 

 

Last modified on subota, 28 Januar 2023 20:27

Istočna Bosna