Print this page
01
Maj

Salkić uputio bajramsku čestitku

Published in Istočna Bosna
Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, danas je, 1. maja 2022. godine, uputio čestitku muslimanskim vjernicima u Bosni i Hercegovini i dijaspori u povodu predstojećeg Ramazanskog bajrama.
 
- Bajramsko slavlje, nakon mjeseca posta u kojem smo se snagom volje odricali hrane i pića tokom dana, je prilika da se osvrnemo oko sebe, preispitamo svoje postupke i pročistimo misli, te sa većom snagom i htjenjem promijenimo naše stanje i stanje onih oko nas ka boljem sutra, jer trud i žrtva su u temeljima svakog slobodnog pojedinca i naroda.
 
U danima Bajrama podijelimo našu radost sa komšijama katolicima, pravoslavcima i drugima, kao što su to činili i naši preci vijekovima unazad.
 
Posebnu pažnju trebamo obratiti na Bošnjake koji žive u bh. entitetu RS, suočene sa velikim problemima na polju ljudskih prava, bez zaposlenja, ugrožene egzistencije. Ovoga Bajrama posvetimo pažnju njima, jer oni spašavaju našu viziju Bosne i Hercegovine, spašavaju našu viziju suživota, spašavaju našu borbu za zajedničku budućnost svih na ovome prostoru.
 
Vjernicima muslimanima u Bosni i Hercegovini i svijetu upućujem najiskrenije čestitke u želji da ove blagdanske dane provedu u miru, ljubavi i duhovnom skladu, upravo onako kako to islam kao vjera preporučuje.