21
Novembar

Srebrenica - Damir-ef. Peštalić: Bosna i Hercegovina je nama dosta

Published in Istočna Bosna

Damir-ef. Peštalić: Bosna i Hercegovina je nama dosta

 

Damir-ef. Peštalić: Bosna i Hercegovina je nama dosta

 

- Samo prisustvo Bošnjaka na prostorima manjeg entiteta je pobjeda naše Bosne i Hercegovine - poručio je glavni imam Medžlisa Islamske (MIZ) zajednice Srebrenica Damir-ef. Peštalić, u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

 

Primjer ljubavi prema prema domovini su žrtve genocida u Srebrenici, naglasio je efendija Peštalić.

 

- Žrtve su nakon genocida i nakon gubitka svega onog što se može izgubiti na ovom svijetu, smogle snage da se vrate na isti prostor gdje je genocid počinjen. To je primjer ljubavi prema topraku, prema Bosni. To je ogromna ljubav i ogorman patriotizam i to je sigurno fenomen i kojeg treba izučavati - rekao je on.

Da Bošnjacima koji žive u manjem entitetu nije stalo do domovine, sigurno bi davno otišli s ovih prostora, istaknuo je naš sagovornik.

- Naše hrabe majke i očevi, naša djeca koja su rođena tu, bore se i brane ideju Bosne i Hercegovine. Ovdje gdje se, u posljednje vrijeme, sve urotilo, protiv naše države, gdje se otima zemlja, gdje se skidaju državne zastave, gdje se negira bosanski jezik, često smo u našoj borbi usamljeni i zaboravljeni, ali nikada nismo odustali, niti ćemo odustati - poručio je f. Peštalić.

Bosna i Hercegovina, kako je naglasio, daje nam snagu da se još više trudimo da je osnažimo.

- Bosna i Hercegovina je naša domovina, nemamo druge niti je želimo. Borit ćemo se za nju, pa makar sami ostali. Ona je nama dosta - zaključio je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica Damir-ef. Peštalić.

 

(Rabija Arifović/Preporod.info)