05
Juni

‘‘Azmir Husić je doveo kompletnu ekipu na centar i rekao im da će ovo biti jedini klub na svijetu koji će otpustiti 20 igrača, a ostaviće trenera‘‘

Published in Istočna Bosna

Meni je žao sve ovo što mu se dešava

 

Nekadašnji trener Tuzla Cityja Milenko Bošnjaković je u razgovoru za Meridiansport.ba ispričao svoje viđenje situacije u tuzlanskom timu.

 

Prisjetio se samih početaka u ekipi Tuzla Cityja, te je veoma pohvalno govorio o prvom čovjeku Tuzlaka, Azmiru Husiću.

 

- Moram se osvrnuti malo na Azmira Husića. Mnogo svijeta ga ne poznaje, ja sam sa njim sarađivao pet godina. Došao sam kad su bili Druga kantonalna liga, a on stiže par dana poslije mene. Dolazi mi na centar i kaže, šefe idemo na Premijer ligu. Ja se mislim šta je sad ovo. On je izuzetno dobar čovjek, njemu ko nije došao na metar taj se nije okoristio. On i supruga pomažu kome stignu, bolesnim, povrijeđenim… Meni je žao sve ovo što mu se dešava, znam kolika mu je želja da igra Evropu. Pretpostavljam da mu je teško što je još jedna sezona otišla niz vjetar. Imali su kvalitetnu ekipu, dobrog trenera, ali eto, to govori koliko je sezona bila konkurentna. Ja sam slab na Tuzla City, ja sam taj klub svojim rukama gradio i nadam se da će što prije izboriti taj svoj cilj, rekao je Bošnjaković, te dodao:

 

- Došao sam na poziv nekih prijatelja u tadašnju Slogu Simin Han. To je predgrađe kod Tuzle, infrastruktura je bila loša, radi se o izbjegličkoj populaciji. Ja sam to što jesam, niko me nikad nije uvrijedio tu, ja sam oduševljen tom saradnjom. Par dana poslije mene, došao je Azmir Husić. Pričao sam kako smo se upoznali… Mi treniramo na nepokošenom terenu, on kaže Premijer liga. U Drugoj Federalnoj smo osvojili prvo mjesto, pa nam nisu dali da uđemo, pa smo je ponovo osvojili. U Prvoj ligi Federacije isto, mada sam ja otišao na polusezoni. Iskreno, izgubio sam svlačionicu i morao sam otići. Odnos trener-kapiten, ja sam napustio klub, međutim tad se desila jedna stvar, jedan kuriozitet. Azmir Husić je doveo kompletnu ekipu na centar i rekao im da će ovo biti jedini klub na svijetu koji će otpustiti 20 igrača, a ostaviće trenera. Ja sam ostao još dva kola, međutim ja sam izgubio svlačionicu. Na polusezoni sam otišao u Radnički iz Lukavca. I tu su prozivali, gdje niko ništa nije imao šest mjeseci, jer sam rekao da ću džabe raditi i onda se to kopiralo, dijelilo kako je to ponižavanje trenerske profesije. A kako ja da radim drugačije, da pogledam pomoćnika i igrače koji šest mjeseci nisu primili platu i ja dođem uzmem dvije hiljade. Ne ne, spuštamo se svi u blato i svi se dižemo iz blata,ispričao je bivši trener Tuzla sitija.

Last modified on subota, 05 Juni 2021 22:48

Istočna Bosna