20
Mart

CIJENE RASTU, IZ SINDIKATA APELUJU: SPRIJEČITE DA POČNEMO UMIRATI I OD GLADI

Published in Istočna Bosna

Savez samsostalnih sindikata BiH najoštrije osuđuje nebrigu odgovornih u Bosni i Hercegovini koji, kako ističu, mjesecima ne čine ništa na zaustavljanju konstantnog rasta cijena najosnovnijih prebramebnih proizvoda.

 

 
  • U vrijeme kada se borimo sa pandemijom, tokom koje su hiljade radnika ostale bez posla, a dosta njih imaju manja i/ili neredovna primanja, svako, pa i najmanje, povećanje cijena predstavlja ogroman udar na građane i njihovu egzistenciju – ističu u saopćenju, apelujući na nadležne da “spriječe da počnemo umirati od gladi”.

Dodaju da jesecima Sindikat ukazuje na porast cijena brašna, ulja, mesa, mlijeka, jaja, ali i goriva i konstantno poziva nadležne da donesu uredbe o zabrani povećanja cijena bar tih osnovnih namirnica koje građani svakodnevno koriste.

  • Ako smo već primorani da zbog nespremnosti i nespretnosti predstavnika vlasti još uvijek čekamo vakcine protiv COVID-19, onda bar moraju usvojiti mjere kojima će građanima omogućiti da mogu sebi i članovima svojih porodica osigurati najosnovnije namirnice za preživljavanje – saopćio je Sindikat.
Last modified on subota, 20 Mart 2021 09:22

Istočna Bosna