13
Januar

Njemačka kompanija TVC u Goraždu planira uposliti još 150 radnika

Published in Istočna Bosna
Njemačka kompanija TVC u Goraždu planira uposliti još 150 radnikaIlustracija (Foto: D. S./Klix.ba)
 
Za početak je već uposlila 15 radnika, a proširenjem proizvodnje i izgradnjom vlastite fabrike na lokalitetu Industrijske zone u Vitkovićima do kraja godine planira upošljavanje skoro 150 radnika.

Spremnost za investiranje predstavnici ove kompanije potvrdili su i prilikom razgovara s premijerkom i ministrom za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aidom Obućom i Mensadom Arnautom kojima su predstavili investicioni plan.

Ova kompanija posluje u iznajmljenom objektu u Goraždu gdje je trenutno u procesu proizvodnje uposleno 15 radnika, a kako je najavljeno, izgradnjom nove hale na lokalitetu u Vitkovićima, koja bi trebala biti okončana do kraja ove godine, planirano je upošljavanje oko 150 radnika.

"Planiramo izgradnju nove fabrike u Goraždu kako bismo proširili naše proizvodne kapacitete na prostoru Evrope. Na novoj lokaciji uglavnom ćemo proizvoditi medicinske krevete i funkcionalan namještaj. U ovoj godini planiramo osnovati TVC d.o.o kao novu kompaniju, pronaći adekvatno zemljište na kojem bi izgradili novi pogon planirane veličine 7.000 metara kvadratnih prizemlje i 12.000 metara kvadratnih proizvodno područje", istakli su iz ove kompanije.

Naglasili su da je u planu dizajniranje i uspostavljanje modernog i održivog proizvodnog postrojenja sa obučenim i iskusnim radnicima. Dodaju također kako su započeli partnerstvo sa kompetentnim timom u Goraždu.

"Kompetentan tim sa kojim smo počeli partnerstvo u Goraždu radom u maloj preliminarnoj fabrici upoznat će se sa našim proizvodima i mašinama. Prvi uposlenici trebali bi se ponašati kao multiplikatori i svoju stručnost prenijet će budućim kolegama. Na ovaj način osjećamo se sigurnim da ćemo stvoriti jak tim koji će moći proizvoditi u skladu s visokim standardima kvalitete naših kupaca širom svijeta. Osjećamo srdačnu dobrodošlicu u Goraždu i sretni smo što surađujemo sa ljudima iz regiona", poručili su predstavnici njemačke kompanije.

Istakli su da su u narednih nekoliko godina planirane i nove proizvodne hale u Goraždu.

Istočna Bosna