13
Januar

PRESLATKA ZERINA, DJEVOJČICA VELIKOG SRCA IZ SREBRENICE: NJEN POTEZ JE ZA SHAVKU POHVALU

Published in Istočna Bosna

Jedna od najmlađih Srebreničana koja je donirala kosu za djecu oboljelu od raka je devetogodišnja Zerina Avdić.

 

 

Ona je odlučila da donira kosu kada je čula da je to isto uradila njena drugarica.

Njena mama Jasna kaže da je Zerina vidjela na televiziji prilog o svojoj drugarici koja je prošle godine donirala kosu i da je željela da sazna od svojih roditelja zbog čega je to uradila.

  • Interesovala se zašto djeca doniraju kosu i kada smo joj objasnili da se radi o jednom humanom gestu gdje se pomaže bolesnoj djeci, čvrsto je odlučila da i ona svoju kosu donira, čim bude dovoljno duga – priča Jasna.

Sama se uputila u zakazano vrijeme kod srebreničkog frizera, poznatog kao Brico, Ahmeda Ustića, gdje je zapravo i počela ova akacija i u Srebrenici.

  • Sama sam došla jer sam odlučila da doniram kosu – kaže Zerina i pokazuje za koliko će skratiti kosu.
  • Do septembra opet će porasti – kaže ona i ne brine puno, čvrsto je odlučila.

Ahmedin Ustić poznatiji kao Brico jedan je od prvih u Srebrenici koji je zajedno sa Irvinom Mujčićem odlučio da donira kosu za oboljelu djecu.

  • Ovo je šesta osoba koja je došla u moj salon sa željom da donira kosu. Zerina je hrabra i odlučna djevojčica sa željom da pomogne djeci koja trebaju našu pomoć, ali i primjer kako se svi trebamo naći ljudima u nevolji – rekao je Brico.

Svi koji se odluče da doniraju kosu Brico ih ošiša besplatno, uz to dobijete i dobru priču, kafu i osmijeh.

Zerinina mama Jasna već danas spakovala je kosu i poslala na adresu Udruženja „Srce za djecu“ koje pravi perike za djecu oboljelu od raka i pruža drugi vid podrške porodicicama čija se djeca bore sa ovom opakom bolešću.

Istočna Bosna