13
Januar

Veliko interesovanje za virtuelnu promociju knjige „Glasovi iz Srebrenice“

Published in Istočna Bosna

Za virtuelnu promociju knjige „Glasovi iz Srebrenice“, koja će se održati u  četvrtak, u 18 sati po našem vremenu, saznaje politicki.ba, već je prijavljeno prisustvo nekoliko stotina osoba iz raznih dijelova svijeta.

 

Promociju organiziraju Memorijalni centar Srebrenica i Univerzitet Denver iz SAD, a glavni promotori, uz koautore knjige Hasana Hasanovića iz Srebrenice i profesorice Ann Petrila, bit će dr. Emir Suljagić direktor Memorijalnog centra i  dr. Amanda Moore McBride, dekanesa Univerziteta Denver.

 

 

 

„Vlada veliko interesovanje za ovu promociju. Na knjizi „Glasovi iz Srebrenice“ profesorica Petrila i ja radili smo oko pet godina.  Interes za  promociju putem zoom aplikacije već je iskazao velik broj osoba kako iz BiH, tako iz mnogih evropskih zemalja, a posebno iz SAD.

 

Među njima velik broj univerzitetskih profesora, studenata, intelektualaca raznih profila, političara, ali i Srebreničana rasutih širom svijeta.

 

Glavna važnost knjige su direktna svjedočenja preživjelih sa strijeljanja, preživjelih iz „kolonne smrti“, zatim majki Srebrenice, kao i osoba koje se profesionalno bave istraživanjem genocida u Srebrenici.

 

Knjiga je, ustvari, projekat kojim se pokazuju razmjere zločina genocida u Srebrenici, kao i posljedice koje je ovaj strašni zločin ostavio na preživjele, porodice žrtava i mnoge druge“, navodi Hasan Hasanović, inače kustos u Memorijelnom centru Srebrenica.

 

Prijave za praćenje promocije putem zoom aplikacije još uvijek stižu.

Last modified on srijeda, 13 Januar 2021 08:21

Istočna Bosna