19
Novembar

Salkić: Neko je napravio lažni profil na Twitteru

Published in Istočna Bosna

Najavljeno podnošenje prijava kako ovoj društvenoj mreži, tako i nadležnim organima u BiH.

 

Ramiz Salkic 8

 

A. Hadžić

Nakon što se na Twiteru pojavila vijest da je potpredsjednik Republike Srpske iz reda bošnjačkog naroda čestitao Drašku Stanivukoviću na pobjedi za gradonačelnika Banja Luke, ova vijest je ubrzo postala tema ne samo na društvenim mrežama.

Potpredsjednik entiteta RS Ramiz Salkić nije na Twitteru niti na bilo koji drugi način čestitao Stanivukoviću pobjedu u gradu Banja Luka.

Pozivamo nadležne organe u entitetu i državi Bosni i Hercegovini da provedu istragu i utvrde identitet osobe koja je zloupotrebila ime potpredsjednika entiteta i lažno se predstavljala“, stoji u demantiju na službenoj stranici potpredsjendika Salkića.

 

Zamoljen da prokomentira navedenu objavu, Ramiz Salkić, kazao je za politicki.ba da nije iznenađen ovakvim načinom komuniciranja i pojedinaca i grupa koje, kako njega, tako i mnoge druge predstavnike Bošnjaka u manjem bh. entitetu, pokušavaju kompromitirati dovođenjem u vezu sa određenim  političkim subjektima i njihovim  predstavnicima u RS-u.

„Neko je napravio moj lažni profil i sa njega plasirao čistu laž, što nije prvi put.

Tražit ću pod hitno da nadležne službe istraže ko je to uradio.

Vidim da nisam jedini koji je žrtva kojekakvih grupa i pojedinaca, čijim se lažnim profilima, iz raznih razloga,  manipulira po društvenim mrežama“, rekao je Salkić.

Kako nam je kazao, zloupotrebu njegovog identiteta već danas prijavit će Twiteru, a njegovo službeno obezbjeđenje, tokom dana, iz istih razloga podnijet će prijavu nadležnim  službama koje se bave istragom ove vrste kriminala.

Istočna Bosna