16
Novembar

Salkić: Zahvalni smo na podršci, nastavljamo raditi dalje zajedno sa našim narodom

Published in Istočna Bosna

Zahvalni smo na podršci, nastavljamo raditi dalje zajedno sa našim narodom

 

000000000

 

U nastavku vam prenosimo izjavu potpredsjednika bh. entiteta RS i predsjednika OO SDA Bratunac, Ramiza Salkića za naš portal nakon održanih lokalnih izbora.

 

"Općinski odbor SDA Bratunac je zadovoljan ostvarenim izbornim rezultatima na jučerašnjim lokalnim izborima. Zahvalni smo svim članovima, aktivistima, simpatizerima SDA i drugim građanima na ukazanoj podršci našoj koaliciji, našim kandidatima i našem kandidatu za načelnika općine Bratunac.

 

U ambijentu kakav je vladao, pritiscima i evidentnoj kupovini glasova od strane političkih protivnika rezultat koji smo ostvarili tim je veći i važniji. Mi ostajemo posvećeni našoj ideji o Bratuncu gradu jednakih prava i jednakih mogućnosti za sve njegove građane bez obzira kako se zovu i kom narodu pripadaju.

 

Podrška više od dvije trećine glasača Bošnjaka koju smo dobili nas dodatno obavezuje. Ja mogu poručiti našem narodu da mi nastavljamo zajedno raditi i u narednom periodu sa ciljem popravljanja uslova života našeg naroda u ovom dijelu jedine nam domovine Bosne i Hercegovine.

 

Zahvalni smo svima onima koji su se oduprli pritisku i kupovini glasova koja je bila prisutnija više nego ikad prije i koji su glasali po svojoj savjesti za ideju i program. Pritisci i kupovina glasova nisu vrijednosti demokratske borbe i demokratskog ambijenta i zbog toga pozivamo nadležne organe da to istraže.

 

Očekujemo da na bazi glasova lično, u odsustvu, poštom i nepotvrđenih glasačkih listića naša koalicija u SO Bratunac ima četiri mandata. Ovaj kapacitet će biti iskorišten da se dostojanstveno, odgovorno i principijelno zastupaju interesi našeg naroda i svih drugih građana općine Bratunac.

 

Zajedno sa našim narodom nastavljamo započete aktivnosti i projekte na unapređenju uslova za život na području naše općine.

 

Nakon objavljivanja izbornih rezultata analizirat ćemo iste te na bazi njih poduzeti određene pravne radnje. Za pojedina biračka mjesta postoje osnovane pritužbe na brojanje glasova među listama i unutar listi. Neke informacije koje smo dobili od naših posmatrača ne slažu se sa onim što je navedeno u zapisnicima i tu ćemo tražiti provjeru.

 

Nakon objave konačnih izbornih rezultata analizirat ćemo rezultate po mjesnim ograncima i tamo gdje bude potrebno reagovat ćemo i izvršiti promjene radi jačanja kadrovske infrastrukture stranke."

Istočna Bosna