You are here:NaslovnaVijestiIstočna BosnaSalkić: Višemilionska ulaganja u Srebrenici zavise od poteza lokalne vlasti
09
Oktobar

Salkić: Višemilionska ulaganja u Srebrenici zavise od poteza lokalne vlasti

Published in Istočna Bosna

Ukoliko lokalne vlasti osiguraju potrebne uslove zainteresiranim investitorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saudijske Arabije, Omana, Kuvajta, Libanona, prema riječima Ramiza Salkića, potpredsjednika RS-a, u ovom entitetu, a prije svega u Srebrenici, moglo bi se otvoriti na stotine novih radnih mjesta.

Sequence 01.Still006Salkić : Najvažnija nam je Srebrenica

Salkić naglašava da postoji mogućnost za višemilionsko ulaganje u banjski turizam, proizvodnju hrane...

 

- Unazad godinu dana, a možda i više, sa potencijanim investitorima komuniciram, molim ih da dođu na prostor ovog entiteta, da počnu ulagati. Većina njih ima biznis na području Federacije BiH. Sastali smo se nedavno u Banjoj Luci. Ukoliko im se osigura povoljna klima, oni su spremni revitalizirati kompletnu Banju Guber čime bi se Srebrenica preporodila. S druge strane, vrlo su zainteresirani za proizvodnju hrane i njihove namjere su vrlo ozbiljne. Vidjet ćemo koliko su lokalne vlasti zainteresirane i spremne da pomognu i otvore vrata ovim investicijama. Riječ je o višemilionskim ulaganjima - govori nam Salkić.

 

Dodaje kako je, naravno, bitno ulaganje u cijeloj Bosni i Hercegovini, ali ipak akcenat stavlja na Srebrenicu.

 

- Nama je sigurno najvažnije pitanje Srebrenice i bilo bi od neprocjenjive važnosti da vlasti daju povjerenje potencijalnim investitorima kada je riječ o revitalizaciji Banje Guber. Zatim, vlada interesovanje za izgradnju spa centra i hotela u Banjoj Luci, ali ljudi već tri godine pokušavaju da dođu do lokacije. Drugi investitori su opet zainteresirani za poljoprivrednu proizvodnju. Sada je do lokalnih vlasti. Znate, svugdje u svijetu se traga za investitorima. Ne sjedi se u kancelariji i čeka da oni dođu. Logično bi bilo da ih ovdje pridobiju sa potrebnim uslovima za investiranje i time doprinesu otvaranju novih radnih mjesta - poručio je Salkić.

IB.com

Last modified on Ponedjeljak, 09 Oktobar 2017 21:54