Nalazite se ovdje:NaslovnaVijestiIstočna BosnaSalkić: Višemilionska ulaganja u Srebrenici zavise od poteza lokalne vlasti
09
Oktobar

Salkić: Višemilionska ulaganja u Srebrenici zavise od poteza lokalne vlasti

Objavljeno u Istočna Bosna

Ukoliko lokalne vlasti osiguraju potrebne uslove zainteresiranim investitorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saudijske Arabije, Omana, Kuvajta, Libanona, prema riječima Ramiza Salkića, potpredsjednika RS-a, u ovom entitetu, a prije svega u Srebrenici, moglo bi se otvoriti na stotine novih radnih mjesta.

Sequence 01.Still006Salkić : Najvažnija nam je Srebrenica

Salkić naglašava da postoji mogućnost za višemilionsko ulaganje u banjski turizam, proizvodnju hrane...

 

- Unazad godinu dana, a možda i više, sa potencijanim investitorima komuniciram, molim ih da dođu na prostor ovog entiteta, da počnu ulagati. Većina njih ima biznis na području Federacije BiH. Sastali smo se nedavno u Banjoj Luci. Ukoliko im se osigura povoljna klima, oni su spremni revitalizirati kompletnu Banju Guber čime bi se Srebrenica preporodila. S druge strane, vrlo su zainteresirani za proizvodnju hrane i njihove namjere su vrlo ozbiljne. Vidjet ćemo koliko su lokalne vlasti zainteresirane i spremne da pomognu i otvore vrata ovim investicijama. Riječ je o višemilionskim ulaganjima - govori nam Salkić.

 

Dodaje kako je, naravno, bitno ulaganje u cijeloj Bosni i Hercegovini, ali ipak akcenat stavlja na Srebrenicu.

 

- Nama je sigurno najvažnije pitanje Srebrenice i bilo bi od neprocjenjive važnosti da vlasti daju povjerenje potencijalnim investitorima kada je riječ o revitalizaciji Banje Guber. Zatim, vlada interesovanje za izgradnju spa centra i hotela u Banjoj Luci, ali ljudi već tri godine pokušavaju da dođu do lokacije. Drugi investitori su opet zainteresirani za poljoprivrednu proizvodnju. Sada je do lokalnih vlasti. Znate, svugdje u svijetu se traga za investitorima. Ne sjedi se u kancelariji i čeka da oni dođu. Logično bi bilo da ih ovdje pridobiju sa potrebnim uslovima za investiranje i time doprinesu otvaranju novih radnih mjesta - poručio je Salkić.

IB.com

Modificirano Ponedjeljak, 09 Oktobar 2017 21:54