Print this page
07
Novembar

Ramić u Bijeljini i Janji: Ovdje živi povratak

Published in Istočna Bosna

Povratnike u Bijeljini i Janji posjetio je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić. Sa gradonačelnikom Grada Bijeljina Mićom Mićićem i predstavnicima povratnika u ovaj kraj razgovarano je o dosadašnjim projektima koje realizira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u saradnji sa gradskom upravom.

2

 

Ramić i Mićić su obišli završene infrastrukturne projekte. U Bijeljini je završeno asfaltiranje dva putna pravca, dok je u Janji završena sanacija krova i instalacija rasvjete na školskom igralištu u OŠ „Meša Selimović”.

 

Grad Bijeljina je jedan od gradova u BiH u kojem se aktivno provodi Revidirana strategija BiH za provedbu Aneksa 7 Dejtonskog mirovnog sporazuma.

 

janja 12

 

 

„Od prvih dana povratka ljudi na svoja prijeratna mjesta boravka imamo dobru saradnju sa povratnicima. Ona je rezultat završenih najznačajnijih projekata, a to je infrastruktura, zapošljavanje, poljoprivreda  i podrška mladima. Zadovoljni smo dosadašnjom saradnjom sa Ministarstvom, tu saradnju ćemo nastaviti i učiniti još značajnijom kako bismo povratnicima obezbijedili sve potrebno da obrađuju svoja imanja i žive od svog rada. Završene projekte koje danas obilazimo smo podjednako sufinansirali što govori da smo spremni i dalje pomagati u poboljšanju kvaliteta života povratnika” – kazao je gradonačelnik Mićić

 

janja 13

 

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica kontinuirano pomaže povratak u Bijeljinu i Janju. 

 

„U proteklih nekoliko godina smo u Bijeljinu investirali oko 4 miliona KM kroz različite vidove podrške. Najznačajnije smo pomogli izgradnju infrastrukture, dio smo i vidjeli danas. Nadam se da smo obradovali 438 učenika-povratnika u Janji jer smo sanirali krov njihove škole i završili rasvjetu gdje mogu provoditi slobodno vrijeme. Semberija je kraj u koji se isplati ulagati jer vam je to ujedno investicija, a ne trošak. Povratnici ovdje vrijedno rade, mi ih pratimo kroz sve naše programe koje realiziramo. Nanovo se obradujemo prisustvu mladih i rado podržavamo njihove ideje, zajedno sa gradskom upravom. Pozitivna iskustva povratnika iz Semberije želimo prenijeti i u druge krajeve u kojima je ostvaren povratak” – zaključio je Ramić.

3

4

Last modified on subota, 07 Novembar 2020 12:04