Italija je na stadionu Artemio Franchi u Firenci deklasirala Moladaviju rezultatom 6:0.

 

Već nakon prvih 45 minuta pet lopti završilo je iza leđa gostujućeg golmana. Dva gola za Italiju dao je El Shaarawy, po jednom su pogađali Cristante i Caputo, a autogol je postigao Posmac. Do kraja meča u strijelce se upisao i Berardi.

 

Nizozemska je u Amsterdamu poražena od Meksika 1:0. Gol odluke dao je Jimenez iz penala u 59. minuti. Nizozemci 11. oktobra gostuju na Bilinom polju, gdje će odmjeriti snage sa BiH u trećem kolu Lige nacija.

 

Ubjedljivo je slavila i selekcija Poljske, savladavši na domaćem terenu Finsku sa 5:1. Hat-trick dao je Grosicki, a pogođali su još Piatek i Milik. Poljaci dočekuju Zmajeve 14. oktobra.

 

Od ostalih mečeva vrijedi istaknuti preokret i pobjedu Hrvatske nad Švicarskom u St. Gallenu 2:1. Domaćin je poveo preko Gavranovića u 31. minuti, a pobjedu Vatrenima donijeli su Brekalo golom u 42. i Pašalić pogotkom u 67. minuti.

 

Njemačka je u golijadi u Kolnu remizirala s Turskom rezultatom 3:3. Elf je poveo preko Draxlera u prvoj minuti nadoknade prvog dijela, a izjednačio je Tufan u 50. minuti. Neuhaus je je u 58. minuti vratio Nijemcima prednost, a novo poravnanje donio je Karaca u 67. minuti. Za 3:2 je pogodio Waldschhmidt u 81. minuti, a konačnih 3:3 postavio je Karaman u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.

 

Španija i Portugal odigrali su meč bez pogodaka.