07
Septembar

DELEGACIJA MEDŽLISA ISLAMSKE ZAJEDNICE SARAJEVO OSNOVCIMA IZ PRAČE URUČILA ŠKOLSKI PRIBOR

Published in Istočna Bosna

Delegacija Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo danas je upriličila posjetu Prači gdje je u sklopu projekta podrške povratničkim džematima polaznicima JU “Osnovna škola Prača” uručila ruksake i školski pribor povodom početka nove školske godine.

 

 

Delegaciju su činili Glavni imam dr. Abdulgafar-ef. Velić, njegov pomoćnik Miralem-ef. Babajić i koordinator za društvenu brigu medžlisa Ferid Ganić i predstavnicu Ureda za društvenu brigu mr. Eminu Bešlija sa kolektivom škole dočekala je direktorica g-đa Ajla Subašić.

 

Upoznavši goste sa aktuelnom situacijom i aktivnostima u školi, istakla je veliko zadovoljstvo posjetom i poklonima koji su osigurani svim učenicima, što daje veliki podstrek na početku školske godine, kako samim učenicima tako i kolektivu škole.

Emina Bešlija, stručni saradnik pri Uredu za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, zaželjela je učenicima sretnu novu školsku godinu, istaknuvši kako ovo nije prva posjeta Prači, te da Ured za društvenu brigu u svojim projektima posebnu pažnju poklanja povratnicima i njihovoj djeci. Jedan od tih projekata jeste i podjela školske opreme na početku školske godine koji Ured realizira dugi niz godina.

 

 

Ef. Velić se zahvalio direktorici Ajli Subašić na nesebičnom trudu i radu da sa kolektivom škole obezbijedi adekvatne uslove za rad svim učenicima. Posebno raduje dobra saradnja koju imaju sa mjesnim imamom Alijom Čančarom.

Istakao je da Medžlis Islamske zajednice Sarajevo posebnu pažnju daje povratničkim sredinama podržavajući projekte džemata i medžlisa, a da veliku obavezu ima prema Prači koja teritorijalno pripada MIZ Sarajevo.

 

–              Draga djeco, na početku svake školske godine se ponavlja lekcija u kojoj se uči da trebamo biti dobri, radini i marljivi, u traženju znanja uporni, a u našim međusobnim odnosima lijepog i uzornog ponašanja. Na takav način činimo svoju domovinu boljim mjestom za život. Molim Boga da nam u tome svima pomogne – kazao je učenicama u svom obraćanju ef. Velić.

Istočna Bosna