05
Septembar

SVI PRIPADNICI ARMIJE REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE TREBAJU IMAT ISTA PRAVA NA CIJELOJ TERITORIJI DRŽAVE

Published in Istočna Bosna

U organizaciji Koordinacionog odbora temeljnih boračkih organizacija Armije Republike Bosne i Hercegovine, jučer je upriličena tradicionalna posjeta branilaca Bosne i Hercegovine memorijalnim centrima Veljaci i Srebrenica-Potočari, gdje su odali počast nevino ubijenim žrtvama agresije. Današnjoj posjeti prisustvovao je manji broj osoba u skladu sa propisanim epidemiološkim mjerama nadležnih organa zbog širenja koronavirusa.

 

 

 

Najprije je upriličena posjeta Memorijalnom centru Veljaci, gdje je do sada ukopano 306 žrtava iz Bratunca koje su ubijene tokom agresije i etničkog čišćenja Bošnjaka 1992. godine.

 

Potom, delegacija je posjetila i Memorijalni centar Potočari, gdje je do sada ukopano 6.652 žrtve genocida.

Posjeti je prisustvovao i potpredsjednik bh. entiteta RS, Ramiz Salkić, koji je istakao da svi pripadnici i sve boračke kategorije proistekle iz Armije Republike Bosne i Hercegovine moraju imati ista prava na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.

 
  • Zahvaljujem Koordinaciji boračkih organizacija Armije Republike Bosne i Hercegovine što svake godine organizuju posjetu našim memorijalnim centrima i našim šehidima.

Svi smo mi bili pripadnici jedne Armije i u tom smislu trebamo, svi pripadnici i sve kategorije, imati ista prava na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.

Neprihvatljivo je da bilo koji pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine, iz bilo koje kategorije, povratkom u ovaj dio naše zemlje izgubi neko pravo ili privilegije, a ista je uživao do povratka. Samo tako možemo graditi jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu. Nažalost, još uvijek postoji ta razlika i ta nepravda u određenim privilegijama i primanjima, moj poziv je nadležnim ministarstvima da se to promjeni.

Istočna Bosna