Print this page
10
Juni

PREMINUO MI JE NA RUKAMA: POTRESNE RIJEČI OCA DVOGODIŠNJEG DJEČAKA KOJEG JE PREGAZIO VOZAČ KVADA

Published in Svijet

Dvogodišnji dečak F.V. iz mesta Radičević kod Bečeja, na koga je u ponedeljak uvečer vozilom „kvad“ preminulo je s noći ponedjeljak na utorak, u Dečjoj bolnici u Novom Sadu.

Kurir
 
Vozač je iste večeri uhapšen. Određen mu je pritvor do 48 sati, a po isteku tog perioda, uz krivičnu prijavu, bit će priveden na saslušanje kod tužioca.

Utvrđeno je da on nije imao dozvolu za upravljanje ovim vozilom.

 

Kako je potvrdila dr. Andrea Đuretić, dječak je u novosadsku Dečju bolnicu dovezen u ponedjeljak oko 22 sata, ali nade za mališana nije bilo.

  • Dijete je dovezeno u Dečju bolnicu bez znakova života, bez srčanog ritma i bez spontanog disanja. Probana je reanimacija, ali dijete, na žalost, nije reagovalo – kaže dr. Đuretić.

Nesreća se dogodila dok se dječak, u pratnji roditelja kretao na “guralici” desnim trakom ulice.

 

Iza njega je „kvad“ vozio I.B. koji je pokušao da pretekne tročlanu porodicu .Bilo je to u trenutku kada je dijete skrenulo u lijevu stranu, a vozač I. B. je naletio na njega.

Šokirani otac Saša Vojinović podigao je povrijeđenog sina i kolima ga odvezao u bečejsku ambulantu. Odatle su kolima Hitne pomoći krenuli ka novosadskoj bolnici.

  • Preminuo mi je na rukama, u kolima Hitne pomoći – kaže u nevjerici Saša čiju porodičnu kuću, sa izrazima saučešća, neprestano pohode rodbina i komšije.