Print this page
23
Maj

GORJELA JOŠ JEDNA BOLNICA: POGINULE DVIJE OSOBE

Published in Svijet

Dvije osobe su poginule a četiri povrijeđene u požaru u bolnici u gradu Zelenodolsk u ruskoj republici Tatarstan.


Agencije
 
  • Ministar zdravlja Marad Sađukov otišao je na lice mjesta. Za sada imamo informacije o dvije žrtve – rekla je portparolka tatarstanskog ministarstva zdravlja za TAS.

Kako je zvaničnik lokalne hitne službe rekao za tu agenciju, 88 pacijenata je evakuirano u susjednu zgradu. Požar je u međuvremenu ugašen.

 

Uzrok požara se istražuje, a prema preliminarnim podacima moguće je da je došlo do kratkog spoja.

Bolnica ima dva sprata, a požar je zahvatio pet kvadrata na prizemlju gde je vaskularno odjeljenje.Među evakuiranim i povrijeđenim nema pacijenata oboljelih od koronavirusa.Ovo je još jedan u nizu požara u ruskim bolnicama. Prije dvije sedmice su za samo četiri dana gorjele tri zdravstvene ustanove. U požaru u Moskvi u bolnici u kojoj se liječe pacijenti oboljeli od koronavirusa poginula je jedna osoba. Dan kasnije, požar je izbio u staračkom domu koji nije imao svu neophodnu dokumentaciju za rad u Krasnogorsku.

 

Tu je poginulo deset osoba. Onda je 12. maja požar izbio i u bolnici “Sveti Đorđe” u Sankt Peterburgu koja je pretvorena u kovid bolnicu. Poginulo je pet pacijenata sa intenzivne nege.

Last modified on subota, 23 Maj 2020 07:25