Tuzi su od srijede, nakon što je crnogorski Institut za javno zdravlje registrirao 15 oboljelih i dramatično širenje virusa korona, potpuno zatvorene i izolavane, a policija kontrolira ulaze u tu općinu.

Jedan od zaraženih mještana Malesije, Daci Camaj, kazao je za list Dan da su prvo njegovom bratu registrirali virus prije pet dana, nakon čega su zaraženi i on i njegova supruga, prenosi portal CdM.

- Testirano je moje četvero djece i rezultate očekujemo danas. Ekipe epidemiologa idu redom i pokušavaju da spriječe širenje virusa. Kada je riječ o simptomima, umoran sam i iscrpljen, ne mogu ni da pričam, a nemam temperaturu i ne kašljem. Nismo nigdje bili napolju, tako da bog zna ko nam je prenio virus - rekao je Camaj.

Zorana Milića iz Pothuma kaže da je bio na saučešću kod porodice koja ima 13 članova zaraženih korona virusom, zbog čega ih epidemiolozi obilaze i rade briseve.

- Niko nikog nije htio da zarazi virusom. Jednostavno, desi se, ali svi moramo biti oprezni. Zbog toga apelujem na građane da poštuju sve preporuke i da ne izlaze iz kuće - rekao je Milić.

Član koordinacionog odbora za pomoć građanima Malesije ispred Mesne zajednice Sukuruć Zef Dedvukaj kaže da je policija na ulicama da niko ne smije da izađe iz kuće.

- Danas su neke pekare dostavljale hljeb stanovnicima kojima se to inače obezbijeđuje, ali spisak sada moramo da proširimo. Preko televizije su javnost obaviještavali da ne prave zalihe hrane i da se ne stvara panika. Sad kad nas je odjednom našlo ovo većina je nespremna. Vidjet ćemo da što više budemo mogli građanima obezbijedimo namirnice koje im trebaju - rekao je Dedvukaj, objavile su Nezavisne.