Print this page
21
Mart

KINEZ KOJI JE DOŠAO DA POMOGNE ITALIJI U ŠOKU: MISLITE LI UOPŠTE?

Published in Svijet

Broj umrlih od virusa korona u Italiji juče je premašio broj ukupnih žrtava u Kini, odakle se opasan COVID-19 i proširio svijetom, a s obzirom na to da se ondje situacija napokon smiruje, Kina je odlučila pomoći trenutno najvećem evropskom žarištu zaraze.

 


Screenshot
 
TIME
@TIME
 
 

“I don’t know what you’re thinking.” The head of a visiting Chinese Red Cross delegation helping Italy respond to the coronavirus crisis says the country is not doing enough to contain the virus

 
Embedded video
 
11.8K people are talking about this
 

Tako je sjevernu italijansku regiju Lombardiju u četvrtak posjetio Sun Šuopeng, potpredsjednik Crvenog krsta Kine, koji je u Milanu održao konferenciju za novinare i uputio jasan apel Italijanima.

  • Situacija u Lombardiji trenutno je vrlo slična onoj koju smo mi prije dva mjeseca imali u Vuhanu, epicentru virusa korona. U Vuhanu, koji je mjesec dana bio u strogom karantinu, napokon se bilježi trend pada broja oboljelih. Ali ovdje u Milanu baš i ne postoji stroga politika karantina: javni prevoz i dalje radi, ljudi se i dalje kreću, i dalje idete na večere i zabavljate se u hotelima, ne nosite maske.-  rekao je on i dodao:
  • Ne znam razmišljate li vi uopšte… Shvatite, svaki građanin mora biti uključen u borbu protiv virusa korona. Savjetovao bih vam da odmah zaustavite sve ekonomske aktivnosti i smanjite mobilnost ljudi. Svi bi trebalo da ostanete kod kuće, ljudski životi su najbitniji- rekao je Sun Šuopeng, koji je u Italiji iz prve ruke svjedočio mnogim problemima u vezi sa sprečavanjem širenja zaraze virusom COVID-19, piše “Jutarnji”.