26
Februar

OTKADA JE PROSTITUCIJA LEGALIZOVANA TURIZAM PROCVJETAO: MUŠKARCI LUDI ZA BUGARSKIM PROSTITUTKAMA, IDU U ORGANIZOVANIM TURAMA

Published in Svijet

Muškarci sa juga Srbije, otkad je u Bugarskoj prostitucija legalizovana, sve češće organizovano odlaze u komšijsku zemlju kako bi koristili usluge lokalnih prodavačica ljubavi, koje su melem, kako tvrde Srbe od Niša do Vranja, ne samo za tijelo već i za džep.

 

Agencije
 

Prema zvaničnim podacima, seksualno zadovoljstvo za novac u toj zemlji pruža oko 20.000 žena. Rade u prosjeku pet dana i za to vrijeme usluže oko 10 mušterija.

 

  •  Ako ste odlučili da imate seks s nogu, onda pripremite od sedam do 15 evra. Međutim, ako volite da se raskomotite u krevetu, cijene se kreću od 30 do čak 200 eura–kaže Miroslav L. (39) iz Niša.

Srbe željne maženja i paženja, odmah nakon što pređu granicu, na putu koji vodi do Sofije čekaju desetine prodavačica ljubavi.

 

Prema riječima Miroslava L. (39) iz Niša, sa Bugarkama ima i cjenkanja i ubjeđivanja, ali na kraju svi budu zadovoljni.

 

 

Sagovornik Alo ističe da on i njegovi prijatelji u zemlju ruža odlaze uglavnom vikendom sopstvenim autom kako bi zadovoljili svoje nagone, ali kaže da, pošto taj vid provoda postaje sve popularniji, posebno tokom vikenda, ima i turističkih agencija koje organizuju odlaske u Bugarsku, ali za sada to niko ne oglašava javno, već je sve to preporuka od usta do usta.

 

  •  Javna je tajna da čitav jug ide u Bugarsku zbog seksa. Ima tu i biznismena, koji unajmljuju njihove elitne prostitutke. Ne smijem ni da zamislim šta tek one rade u krevetu, kada su i ove jeftine prave bombe. Raspitivao sam se ja i o njima, ali one rade po satu. Bez 300 do 500 eura ne bih mogao da imam seks sa njima, što je više od moje mjesečne plate – kaže Miroslav i dodaje da su neki od njegovih „saboraca“ oženjeni, pa im seks-turizam, prema ličnom ubjeđenju, dođe kao poseban vid avanture i bjekstva od svakodnevice.

Njegov prijatelj Rajko Č. (46) ističe da najviše voli da se opusti u jednom od bordela, kojih u Bugarskoj ima na desetine. Ne krije da već nekoliko godina upravo u toj javnoj kući njegovi prijatelji i on slave rođendane, ali i Novu godinu.

 

  •  Bugarke su za nas terapija! Vole Srbe više nego bilo koje druge strance, ponekad nas usluže gratis! Kad dočekamo jutro zajedno, uvijek nam ostave neki suvenir. Imaju svoj stil i zaista su specifične – kaže Rajko.

Ipak,  sagovornici zaključuju da uprkos tome što je u Bugarskoj prostitucija legalna, ta oblast i dalje nije potpuno regulisana, zbog čega je, kako navode, seks-turizam i dalje tabu.

Istočna Bosna