22
Februar

Srebreničanin Melis Ibišević u Denveru odlikovan za hrabrost

Published in Svijet
  •  - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Srebreničanin odlikovan za hrabrost

FOTO: FACEBOOK

 

Zamjenik šerifa iz Denvera Melis Ibišević odlikovan je zbog hrabrosti iskazane na dužnosti. 

Ibišević je čistio stolove na dobrotvornom događaju prošlog ljeta, kada je neko utrčao u restoran i rekao da je muškarac upravo skočio s obližnjeg krova. Činilo se da je čovjek bio mrtav, ali su Ibišević i njegov partner počeli ukazivati prvu pomoć. Pokušavali su više od deset minuta prije dolaska službe hitne pomoći. 

– Nije preživio, iako smo se trudili i dali sve od sebe kako bismo spasili tog čovjeka – rekao je tom prilikom Ibišević.

Njegovi napori nisu prošli nezapaženo. On je jučer u Denveru primio nagradu za hrabrost.

  • Ibišević dobio pohvalu za hrabrost - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
    Ibišević dobio pohvalu za hrabrostFOTO: FACEBOOK

- Danas sam okružen porodicom i prijateljima dobio nagradu Sheriff's Commendation Award (pohvala šerifa) za moj pokušaj spašavanja pojedinca koji je odlučio sebi oduzeti svoj život na vrlo nasilan i jeziv način! Bog zna da smo moj brat Džon Kari Manzi (JonKari Manzy) i ja pokušali spasiti sve živote. Želim zahvaliti šerifskom odjeljenju policije u Denveru što su nas prepoznali, i opet bismo to učinili iznova, ne razmišljajući o nagradama - naveo je, između ostalog, Ibišević.

 
 
 
 
 
 
Volume 0%
 
 

Hrabri mladić bh. korijena

Melis Ibišević rođen je u septembru 1990. godine u malom selu na periferiji Srebrenice, uoči početka rata u BiH. Ovaj hrabri mladić bh. korijena, danas je uzorni policajac u SAD. 

U SAD je došao kao izbeglica iz BiH, gdje je preživio rat i genocid, za razliku od brojnih članova njegove porodice, među kojima je i njegov otac Junuz. Skrasio se u Koloradu, gdje je odlučio nastaviti slijediti očeve stope, radeći kao policajac.

Priču o Melisu Ibiševiću, koju su objavili američki mediji, pročitajte ovdje

Istočna Bosna