Print this page
15
Februar

DVIJE OSOBE POGINULE NA MORU DOK SE OLUJA ‘DENNIS’ PRIBLIŽAVA BRITANIJI

Published in Svijet

Najmanje dvije osobe poginule su u subotu u blizini obale Kenta u Engleskoj dok se oluja “Dennis” brzo približava Velikoj Britaniji, prenosi Anadolu Agency (AA).

 

Dino Stanin/PIXSELL
 

Tinejdžer je pronađen mrtav u zaljevu Herne nakon što je pao u more, javili su lokalni mediji.

 

Obalska straža je pronašla još jedno tijelo nakon što je dobila dojavu s malteškog broda.

 

  • Oko 13 sati, nakon višesatne potrage, tijelo je nažalost pronađeno u vodi pomoću brodice RNLI Margate i izneseno je na obalu“, rekli su iz Obalske straže za britanske medije.

Poziv u pomoć stigao s malteškog tankera usidrenog nedaleko od obale Margatea.

 

Očekuje se da će jaka kiša i snažni vjetrovi pogoditi Veliku Britaniju u subotu poslije podne, uglavnom sjeverne dijelove Engleske i južne Škotske, ali mogli bi biti pogođeni i ostali dijelovi zemlje. Četvrta oluja zimske sezone, nazvana “Dennis“, već je izazivala poremećaje u saobraćaju. Aviokompanije su otkazale stotine letova iz Londona i drugih britanskih aerodroma, a željeznice su upozorile na mogućnost kašnjenja i otkazivanja.

 

Područja na sjeveru Engleske, koja se još uvijek oporavljaju od prošlosedmične oluje, suočavaju se ogromnim kišnim padavinama, pa iz Državna agencija za zaštitu okoliša upozoravaju da će poplave vjerovatno biti gore nego tokom oluje “Ciara“ prošlog vikenda, jer tlo već natopljeno vodom.

 

U oluji “Ciara“ poginulo je osam osoba širom Evrope, od kojih dvoje u Velikoj Britaniji.