10
Februar

DETALJI ZLOČINA U SENT LUISU: AJLA ZEKAN IZBODENOG VOZAČA IZBACILA IZ TAKSIJA

Published in Svijet

Ajla Zekan (21) iz Sent Luisa, koja je uhapšena u subotu zbog sumnje da je nekoliko dana ranije počinila zločin nad taksistom i ukrala njegovo vozilo, bit će smještena u zatvor u okrugu Džeferson.


 
 

Zekan je uhapšena tokom saobraćajne kontrole, a, kako je objavio ured šerifa, vjeruje se da je upravo ona bila putnica u taksi vozilu koja je 4. februara čak 11 puta izbola vozača.

Kako prenose američki mediji, Zekan je zaustavila taksi oko 21 sat u blizini bolnice ”Mercy South” i tražila da je preveze do ulice Windermire u gradu Imperial.

Prema navodima policije, upravo se na raskrsnici te ulice dogodio zločin. Zekan je izbola vozača Inama Kataka (Khattak).

 

Taksista je nakon što je izboden dotrčao do obližnje kuće i tražio pomoć. Ajla Zekan je ukrala njegovo vozilo i napustila mjesto zločina.

  • Bio je u velikoj agoniji i bolu. Oči su mu gorjele od bola – rekao je Katakov prijatelj Sakid Kan (Saqid Khan) nakon što ga je posjetio u bolnici.

Prošle sedmice ured šerifa okruga Džeferson je objavio fotografije na kojima se vidi žena za koju vjeruju da je izbola taksistu. Naveli su kako fotografije nadzorne kamere pokazuju ženu u prodavnici u blizini bolnice malo prije nego što je zaustavila taksi.

Uhapšena je u subotu i bit će smještena u zatvor u okrugu Džeferson, a određena joj je i kaucija od pola miliona dolara, i to u gotovini.

Američki zakoni, inače, predviđaju da se kaucija može platiti i nekretninom, međutim, u ovom slučaju osumnjičena zatvor može napustiti samo uz plaćanje u kešu.

Istočna Bosna