10
Februar

UŽASNA TRAGEDIJA: POGINULA DVOJICA PRIJATELJA, MLADIĆE UDARIO TERETNI VOZ

Published in Svijet

Boris Cap (25) iz Kucure i njegov maloljetni drug Vladimir Olejar (17) poginuli su u jezivoj saobraćajnoj nesreći, koja se u noći između subote i nedelje dogodila na pružnom prijelazu Zmajevo-Kucura kod Vrbasa.

 

RAS
 

Do sudara voza i automobila marke Renault došlo je oko jedan sat posle ponoći, a prvi rezultati istrage ukazuju na to da je tragediji kumovala neopreznost vozača automobila.

Vozio paralelno

  • Boris je bio za volanom automobila, dok je maloljetnik bio na mjestu suvozača, a kobne večeri su se najvjerovatnije vraćali iz grada. Renault je prelazio preko pruge na neobilježenom prelazu kad je na njega naleteo teretni voz, koji je išao iz Makedonije ka Mađarskoj – kaže izvor Kurira i nastavlja:
  • Mašinovođa je vidio automobil, koji je neko vrijeme vozio paralelno s vozom. Shvativši da će preći prugu, odmah je pritisnuo sirenu i na taj način im signalizirao da stanu, a davao je i svjetlosnu signalizaciju. Nažalost, vozač je vjerovatno pomislio da je brži od voza i da će uspjeti da se provuče, ali to se nije desilo. Bukvalno je naletio na lokomotivu.

Na mjesto nesreće odmah su izašli Hitna pomoć, policija, ali i pripadnici željezničke komisije.

 
  • Ljekari su mogli samo da konstatuju smrt. Tokom uviđaja, saobraćaj je na tom dijelu puta bio obustavljen četiri sata – kaže izvor.

Prema riječima očevidaca, mašinovođa se poslije udesa jako potresao i ponavljao je da nije bilo šanse da ukoči.

  • Šta je bilo vozaču Renaulta da tako krene preko pruge, nije nam jasno. Nemoguće je da nije vidio voz. Scena poslije udesa bila je užasna. Auto je bio potpuno smrskan, krvi je bilo na sve strane – rekao je očevidac.

Istočna Bosna