07
Februar

SPAS ZA AUSTRALIJU: OBILNA KIŠA POMAŽE PRI GAŠENJU POŽARA

Published in Svijet

Obilna kiša zahvatila je istok Australije. Prouzrokovalo je to poplave u Sydneyu i olakšalo posao vatrogascima jer se oni i dalje bore protiv šumskih požara u Novom Južnom Velsu.

 


 
 

Piše: Belma Zukić

 

Išao sam na posao i prelazio preko Roseville mosta, vidio sam da je mnogo vode na putu, ali policija nije nikoga usmjeravala. Mislio sam da je sve uredu. Bilo je dublje nego što sam očekivao i motor je stao. Jedan vozač kamiona me spasio, prepričao je motorist Brett McKenzie.

 

Komesar državne Vatrogasne službe za ruralna područja Shane Fitzsimmons, komandir ruralne vatrogasne službe New South Walesa je optimističan. Vjeruje da će kiša pomoći u gašenju požara narednih dana. Rekao je i da je još aktivno više od 40 požara.
Već smo vidjeli moć kiše, još svi požari nisu pod kontrolom, ali optimistični smo. Očekujemo da će kiša padati u ovim mjestima i da će ti požari biti pod kontrolom, kazao je Fitzsimmons

 

Iz Meteorološkog zavoda kazali su da sljedećih nekoliko dana očekuju da će kiša padati i da će u nekim periodima padavine biti i obilnije.

Istočna Bosna