24
Januar

MALČANSKI BERBERIN PREBAČEN NA VJEŠTAČENJE

Published in Svijet

Ninoslav Jovanović (47) iz Malče, osumnjičen za otmicu dvanaestogodišnje djevojčice M.K. iz Suvog Dola, prebačen je na psihijatrijsko vještačenje.

 

Arhiv
 

On je prebačen iz istražnog pritvora Kazneno-popravnog zavoda u Nišu u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu zbog psihijatriskog vještačenja, potvrdili su danas agenciji Beta u Višem sudu u Nišu.

Prema riječima nadležnih u tom sudu, Jovanović je upućen na psihijatrijsko vještačenje na prijedlog Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Poslije psihijatrijske procjene istraga će se opredijeliti o eventulanom podizanju optužnice ili donošenju odluke o liječenju u specijalnoj ustanovi.

 

Jovanović je uhapšen 5. januara na groblju u selu Malča kod Niša poslije 17 dana policijske potrage.

Osumnjičen je da je 12-godišnju djevojčicu iz Suvog Dola oteo na putu do škole u Brzom Brodu 20. decembra. Ona je nađena u jednoj kući u selu Pasjača 29. decembra, piše Beta.

Jovanović je zbog otmica i silovanja koje je ranije počinio u zatvoru proveo 22 godine.

Psihijatri koji su nakon ranijih otmica i silovanja učestvovali u vještačenjima ocijenili su da su emocije i nagoni Jovanoavić bolesni, ali je svjestan šta čini i da su njegove intelektualne operacije sasvim u redu.

Istočna Bosna