Print this page
18
Novembar

DŽEMAT CIL U LUKSEMBURGU USKORO U NOVIM KUPLJENIM PROSTORIJAMA

Published in Svijet
 

 

Pored organizaciono-kadrovskog napretka muslimanske  zajednice u Luksemburgu, primjetni su i vrlo značajni infrastrukturalni pozitivni pomaci većine džemata objedinjenih kroz njihovo jedinstveno predstavničko tijelo – Šuru (Shoura). U tom kontekstu, raduje nas da smo u prilici obradovati naše čitatelje sa viješću da je još jedan džemat, ovoga puta CENTRE ISLAMIQUE AU LUXEMBOURG – CIL ušao u finalnu fazu prilagođavanja kupljenih prostorija potrebama džamije.

 

Tim povodom, uprava džemata CIL na čelu sa imamom Muhamedom ef. Rizvićem i predsjednikom Zlatanom Sušićem, upriličili su večeru u njihovim novim prostorijama. Večeri su prisustvovali članovi Šure, članovi upravnog odbora Waqf Fondacije, džematlije, donatori i prijatelji CIL džemata.

 

Nove prostorije džemata CIL nalaze se u gradiću Conternu (19, rue Edmond Reuter) nadomak Luksemburg-grada, prostiru se na oko 250 m2, te se trenutno aktivno radi na prilagođavanju prostorija za potrebe džemata, kroz osposobljavanje molitvenog prostora, učionica, kuhinje, prostorije za žene, kafiterije i abdestana.

 

Kako saznajemo od uprave džemata, cilj je da džamijske prostorije budu u potpunosti osposobljene do kraja mjeseca januara 2020. godine.

 

Ono što je posebno za pozdraviti je činjenica da džemat CIL, nije posegao za kreditom prilikom kupovine novih prostorija, što je neminovno iziskivalo ulaganje velikog finansijskog napora od strane džematlija CIL-a, a što je i ujedno pokazatelj posjedovanja tevekula – oslanjanja na Allaha, i jasan dokaz njihovog stremljenja ka halal rješenjima, tako da smo sigurni da će ih Uzvišeni Opskrbitelj pomoći pri finaliziranju ovog blagoslovljenog projekta i podariti im bereketa u njihovom daljem radu.

 

Ovim putem, a zbog potrebe finansiranja pretstojećih radova, koristmo priliku da pozovemo sve naše čitatelje, da svojim uplatama daju svoj doprinos pri izgradnji ove džamije, koja će svojom veličinom, estetikom ali i sadržajem biti, sigurni smo, od velike koristi svim muslimanima Luksemburga.

 

Broj žiro računa za uplate: 

CIL ASBL

BCEELULL: IBAN LU87 0019 7912 3812 6000

Communication: Fonds pour local

 

Na kraju, džematu CIL i svim muslimanima Luksemburga upućujemo srdačne čestitke na zajedničkom uspjehu, moleći Uzvišenog da muslimanima Velikog vojvodstva, i svim muslimanima u svijetu, podari stabilnost, mir i prosperitet.