13
Novembar

U Cirihu se priprema najveća proslava Dana državnosti BiH ikad: Dolaze Tuka, Džejla, Hari...

Published in Svijet

Ova udruženja okupila su se oko zajedničke ideje, a to je promovisanje nacionalnih vrijednosti Bosne i Hercegovine

 
 

Amel Tuka, Džejla Ramović, Hari Mata Hari, samo su neka od imena koja će se u subotu 23.11. okupiti u poznatoj sali "Stadthalle Dietikon", u Dietikonu, mjestu koje se nalazi u blizini Ciriha, kako bi proslavili Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

 

Ova lijepa priča počela je prošle, 2018. godine u organizaciji zajednice "MojaBiH" koju čine bosanska udruženja centralne Švicarske ( BKC Luzern, IBC Zürich, BKC Zug, IZBA Aargau, BKC Kula ). Režiser događaja i šef programa je poznati bosanskohercegovački producent i režiser muzičkih spotova Haris Dubica.

 

 

Ova udruženja okupila su se oko zajedničke ideje, a to je promovisanje nacionalnih vrijednosti Bosne i Hercegovine. Oni će za Dan državnosti Bosne i Hercegovine organizovati manifestaciju na kojoj će pozvati i okupiti sve Bosance i Hercegovce, prijatelje, kako iz Švicarske tako i ostalih zemalja regiona.

 

Za dobru zabavu i muzički dio programa pobrinut će se Hari Mata Hari, Džejla Ramović, hor "Merdžan", a počasni gosti su Jovan Divjak, Stjepan Kljujić, Amel Tuka i Ajdin Hasanić. U okviru programa bit će upriličen i dio posvećen filmu i sevdahu koji će izvesti i ambasadori ovog događaja, Alma Subašić Omerović i Armin Omerović, a voditelji cjelovečernjeg programa su Tarik Filipović i Nevres Softić. Također, u okviru programa bit će dodijeljene i nagrade.

 

 

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže kroz aktivni rad ili kao prijatelji, dolaskom i praćenjem njihovog rada i obećavaju im sjajno druženje sa početkom od 19.30 sati. U nedjelju, 24. novembra, bit će održana predstava Tarika Filipovića, "Ćiro", u Lucernu, u "St. Maria Theatersaal Emmenbrücke".

 

IB.com

Istočna Bosna