05
Novembar

U Yverdonu održana večer Kur’ana : VEČER UČAČA KUR’ANA PRATILO PREKO 400 OSOBA

Published in Svijet
 

Manifestacija “VEČER KUR’ANA YVERDON 2019” je najveća i najbolja manifestacija novije historije bošnjaka u dijaspori. Zar može biti ljepše otvaranje od večeri Kur’ana. Mnogi naši ljudi iz dijaspore uskladili su svoje radne vikende sa ovom manifestacijom. Sve ovo je ponos Džemata Yverdon, a Organizacioni odbor se se potrudio da u okviru manifestacije ne bude politike, već da manifestaciju krase jedinstvo, te vreski, kulturni i drugi zanimljivi sadržaji. Predsjednik džemata Yverdon gosp.Alija Salkić, te imam ef.Besim Hrnjić ne kriju zadovoljstvo te najavalju kako će već ovaj tradicionalni događaj nastaviti iz godine u godinu.

 

Za vrijeme večeri učača Kur’ana, prisutni su imali uživati u učenju Kur’ana Hafiza Halila Mehtića, te hafiza ef.Maida Ibrahimovića, Nisveta Omerdića, Bajre Delića te Abdusammeda ef.Podojka. Nakon završetka manifestaciej Učača Kur’ana, prisutnima se obratio gl.imam u IZ u Švicarskoj Jasmin ef. Demić, te glavni imam IZ CH Džemal ef.Fišek , koji je čestitao organizatorima na i ogromnom trudu i organizaciji.

 

Organizacioni odbor je za veče Kur’ana kao organizatora odredio Islamsku zajednicu Bošnjaka u Yverdonu , koji je učinio maksimalne napore da bude sve kako treba. Naravno i članovi organizacionog odbora manifestacije su se u sve maksimalno uključili, što sve zajedno zaslužuje posebne pohvale.

 

Treba istaći da se manifestacija održala u sali u Baulmesu koja je bila popunjena do posljednjeg mjesta, a kako je sve to izgledalo pogledajte u albumu ispod.

 
 

Autor; Mehmedović Muradif

Istočna Bosna