27
Oktobar

Protesti u Beogradu: Neću ruske pakete, hoću evropsku kulturu

Published in Svijet

Učesnici protesta “Jedan od pet miliona”, su ispred zgrade Radio televizije Srbije pozvali građane da budu uzbunjivači i naljepnicama “Krajnje je vrijeme budite(se) uzbunjivači“ prekrili ulazna vrata RTS-a.

 bojkot protesti 1024x642
 
 

Jedan od organizatora protesta, koji su sinoć održani 47. put, Srđan Marković pozvao je novinare RTS-a koji se deklarišu da pripadaju pokretu “Jedan od pet miliona”, da budu hrabri i probude se.

 

“Niste sami, oni se plaše našeg zajedništva“, rekao je Marković i naveo da RTS danas nije servis građana, već Srpske napredne stranke, prenosi Danas.

 

Marković je pozvao direktora RTS-a Dragana Bujoševića da profesionalno radi svoj posao, ili da se povuče sa tog mjesta.

 

Prethodno su se građanima obratili uzbunjivač, policajac Milan Duvanović i studetkinja i jedan od organiozatora protesta, Valentina Reković

 

U povorci na čijem je čelu veliki transparent “Bojkot” građani su sinoć zastali kod zgrade Predsjedništva Srbije i skandirali protiv predsjednika države Aleksandra Vučića.

 

“Ovdje bi trebalo da bude predsjednik države, a u zgradi sjedi Vučić“, rekao je jedan od organizatora protesta Miodrag Simović.

 

Na jednom od mnogobrojnih transparenata pisala je poruka: “Neću ruske paketehoću evropsku kulturu”. Također, građani su transparentima poručivali “Budi se Srbijo”.

 

IB/Patria

Istočna Bosna