22
Avgust

UPUCAN U GLAVU PRED DJETETOM: SRBIJANSKI KRIMINALAC UBIJEN ISPRED PRODAVNICE U ŠVEDSKOJ

Published in Svijet

Saša Todorović (55) zvani Trta iz Beograda, višestruko osuđivani kriminalac, ubijen je u Stokholmu u Švedskoj.

 

Todorović je ubijen u ponedjeljak oko 20 sati uveče, ispred jedne prodavnice u opštini Danderid u Stokholmu. Švedski Ekspresen piše da je Todorović upucan u glavu, i to pred ženom i djetetom, kao i još dvoje očevidaca.

 

Očevici su za švedski kanal TV4 rekli da su vidjeli beživotno tijelo muškarca kako leži na ulici, ljude koji u panici vrište, kao i ljude koji zovu policiju. Zatim su vidjeli ljekare hitne pomoći kako smiruju uznemirene ljude pred kojima je Todorović ubijen, saznaje Blic.

 

Na lice mjesta izašla je i policija, u potragu za napadačima tragalo se i helikopterima, a ovaj dio grada bio je blokiran. Švedski portal prenosi da je Todorović bio na putu kući kada su ga ispred prodavnice sačekali napadači.

 

On je od zadobijenih povreda preminuo na licu mjesta. Zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu, sutradan ujutru uhapšena su trojica muškaraca. Lokalni mediji prenose da su dvojica od njih uzrasta od oko 20 godina i jedan u tridesetim godinama.

 

Stariji muškarac već je izdržavao zatvorsku kaznu zbog pljačke i umješanosti u poslove sa drogom. Todorović je itekako bio poznat organima reda jer je odgovarao za desetak krivičnih djela. Našao se iza rešetaka 2015. godine zbog posjedovanja pištolja, a nakon pretresa stana pronađeno je još oružja. Hapšen je i zbog droge.

 

Protiv njega je bila podnesena prijava dok je bio u bjekstvu 2002. a nakon što je nađen amfetamin u vrijednosti 65 milona švedskih kruna. Todorovićevi saučesnici su osuđeni na 10 godina zatvora, a protiv njega je obustavljen postupak 2012. godine.

 

Posljednjih godina bavio se ugostiteljstvom i radio distribuciju povrća zajedno sa jednim od najpoznatijih pljačkaša u Švedskoj.

 

(Hayat / Foto: RAS Srbija

Istočna Bosna