06
Maj

Mladić iz BiH preminuo u Njemačkoj nakon što su ga izboli nožem

Published in Svijet
Mladić iz BiH preminuo u Njemačkoj nakon što su ga izboli nožem Foto: Theo Klein/Bild
 
 
Kako piše njemački Bild, napad se dogodio u petak uoči Uskrsa koji je Alen trebao provesti sa svojim rođacima i prijateljima. Problem je nastao nakon što je su Alen i njegovi prijatelji napravili selfije i snimali se na benzinskoj pumpi u ulici Herzog-Wilhelm-Strasse. Afganistanac Amir U. (20) bio je sa svojim prijateljima. Iznerviran jer se druga grupa muškaraca fotografiše napao je Alena.

Kako se navodi u policijskom izvještaju Afganistanac je udarao Alena skupa sa svojim prijateljima, a potom ga je napao nožem. Od tada je u bijegu, ali je uhapšen danas u Francuskoj.

Ministar unutrašnjih poslova Bavarske Joachim Herrmann kazao je kako je ovo veliki uspjeh.

"Mnogo mi je laknulo zbog hapšenja otpuženika u Francuskoj. Šokantno je da je od posljedica uboda žrtva preminula nakon dvije sedmice. Minhenska policija brzo je identificirala dvojicu osumnjičenih s opsežnim, pedantnim istragama i izdala evropske potjernice za njima. Tužilaštvo teži brzoj izručenju dvojice optuženih. To sada ovisi o francuskom pravosuđu", rekao je Herrmann.

Amir U. je došao u Njemačku 2006. godine i iza sebe ima dosje. Teretio se zbog prodaje droge i napada na policajca. Sa sobom je uvijek vodio istu grupu koja se tereti za razbojništva.

Kako su ranije napisali njemački mediji, Alen je imao mnogo prijatelja i volio je život. Iza njega su ostali roditelji i mlađi brat.

"Išao je u školu i volio je sportove. Imao je cijeli život pred sobom. Sad je mrtav. Bio je dva dana u komi", napisao je novinar portala tz.de.

Alen će biti sahranjen u Bosni, a njegovi prijatelji prikupljaju donacije kako bi se tijelo prebacilo ovdje.