17
Mart

Vučić igra šah sa Stefanovićem u Predsjedništvu

Published in Svijet

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je na Instagram profilu Budućnost Srbije da u Srbiji ne smije da postoji strah i da će na najbolji mogući način odgovoriti na nasilje.

 

vucic na instagramu objavio fotografiju na kojoj igra sah sa stefanovicem u predsjednistvu vucic sah 5c8e5647ad4c0

 

„Srbija je demokratska zemlja. Srbija je pravno uređena zemlja i Srbija će u skladu sa tim principom uspjeti da odgovori na nasilje“, piše na tom instagram prfilu.

Na profilu „Budućnost Srbije“ objavljena je i fotografija na kojoj Vučić igra šah sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanović.

„U predsjedništvu kratak odmor pred poslijepodnevne aktivnosti. Srbija hrabrosti i poštenja uvijek pobjeđuje“, piše u opisu fotografije.

Ispred zgrade Predsjedništva Srbije u toku je protest protiv aktuelne vlasti. Policija pod punom opremom za razbijanje demonstracija sukobila se sa okupljenim građanima. U Ulici kneza Miloša na demonstrante je bačen biber sprej.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da Srbija neće dozvoliti da se nasiljem bilo ko ugrožava i poručio da će svi koji krše zakon biti procesuirani.

(Vijesti.ba / BETA)