17
Mart

SRBIJA: Jedna osoba već osuđena zbog upada u RTS, a još četiri osobe uhapšene

Published in Svijet
Jedna osoba već osuđena zbog upada u RTS, a još četiri osobe uhapšene
Predsjednik Prekršajnog suda Milan Marinović rekao je Tanjugu da je mladić osuđen po hitnom postupku zbog prekršaja "drsko i bezobzirano ponašanje izvršeno u grupi".

"On će odmah biti upućen u zatvor na izvršenje kazne, jer žalba na ovu odluku ne odlaže izvršenje, ali svakako ima pravo da se žali", dodao je Marinović. 

Zbog sumnje da su sinoć unijeli motornu testeru u zgradu RTS-a i mahali njom pred zaposlenima u ovoj medijskoj kući privedeni su M. Č. (1977) i M. P. (1976).

 
Foto: EPA-EFE
 
 
Foto: EPA-EFE


On je napomenuo da su još četiri osobe privedene u Prekršajni sud i da do kraja dana ovaj sud treba da donese odluke i o njihovim slučajevima. 

Demonstranti su sinoć oko 20:00 sati, predvođeni liderom Dveri Boškom Obradovićem upali u zgradu RTS-a zahtjevajući uživo uključenje u program. 

 
Foto: EPA-EFEFoto: EPA-EFE


Među demonstrantima su bili i lider Demokratske strane Zoran Lutovac i jedan od čelnika Saveza za Srbiju Dragan Đilas.

Više hiljada demonstranata danas se okupilo pred zgradom Predsjedništva Srbije, gdje su tražili ostavku Aleksandra Vučića. Nekoliko sati zgrada je bila blokirana, a onda su se demonstranti povukli i uputili prema policijskoj stanici gdje se nelazi nekoliko uhapšenih osoba zbog upada u zgradu RTS-a.