14
Mart

FACEBOOK I INSTAGRAM DOŽIVJELI NAJVEĆI PAD U HISTORIJI!

Published in Svijet

 

Facebook je uglavnom proradio nakon najvećeg pada u historiji. Ali, još uvijek ima problema. Već više od deset sati traju veliki problemi s najvećom društvenom mrežom. Radi se o vjerovatno s najvećem padu Facebooka u historiji. Facebook je putem Twittera morao objašnjavati šta se dogodilo.

 

 

Nisu puno rekli, samo su naglasili kako se ne radi o hakerskom napadu. Također, velikih problema još uvijek imaju Instagram, Whatsapp i Messenger. Riječ je o aplikacijama koje su u vlasništvu Facebooka. Prvi problemi počeli su jučer oko 17 sati po našem vremenu. Iako se Facebook učitavao, mnogi su prijavili probleme s objavama. Problemi su se javili i na Instagramu.Korisnici nisu mogli osvježiti naslovnicu niti objavljivati slike. Također, naslovnica Facebookovog messengera se nije željela učitati. Također, mnogi su prijavili probleme i s Whatsappom, posebno s učitavanjem slika na ovoj aplikaciji za dopisivanje. Problem je globalan.

 

DownDetector mape pokazuju da ljudi širom cijelog svijeta imaju velikih problema. Posljednji put kad je Facebook imao ovako velikih problema, piše BBC, bilo je 2008. godine. Ali, tada je imao oko 150 miliona korisnika, za razlliku od 2,3 milijarde, koliko ih ima sad.

 

 

(Hayat / Foto: Ilustracija, Arhiv)