02
Mart

Uhapšen plaćeni ubica Čaba Der!

Published in Svijet
 
https://www.fokus.ba/wp-content/uploads/2019/02/caba-der-1-300x161.jpg 300w" sizes="(max-width: 710px) 100vw, 710px" style="margin:0px;padding:0px;vertical-align:baseline;max-width:100%;height:auto;backface-visibility:hidden;line-height:0;width:693.608px">
 
 

Na osnovu međunarodne potjernice sinoć je u Pragu uhapšen D. Č. (1980) koji se sumnjiči da je 5. januara ove godine na Banovom brdu ubio tridesetsedmogodišnjeg muškarca.

Republika Srbija će zatražiti ekstradiciju osumnjičenog D. Č. kako bi, za krivično djelo za koje se sumnjiči, bio procesuiran u toj zemlji.

Za osumnjičenim D. Č. je više država raspisalo međunarodne potjernice i evropske naloge za hapšenje.

Der Čaba je državljanin Srbije sa najviše crvenih potjernica. On je za pet meseci ubio tri osobe, a za njim su tragale policije iz Srbije, Mađarske i Holandije.

On je prošlog juna u jednom italijanskom restoranu u Holandiji likvidirao Hrvata Ivana Serdarušića (62), kontroverznog biznismena koji je učestvovao u švercu 100 kilograma kokaina. U javnost je izašao snimak kamera za video nadzor na kojima se vidi kako Čaba ulazi u restoran i Serdarušiću iz pištolja sa prigušivačem puca u glavu naočigled brojnih gostiju.

Holandski mediji ubijenog Serdarušića povezali su sa lokalnim kriminalnim grupama, uz napomenu da nije bio visoko rangiran u amsterdamskom podzemlju, ali se vjerovalo da je njegova likvidacija povezana sa sumnjivim poslovima.

Za Derom je i mađarska policija raspisala potjernicu jer ga sumnjiče za likvidaciju biznismena Lasva V. 20. septembra prošle godine u Budimpešti, nepuna dva mjeseca nakon ubistva u Amsterdamu. On je biznismena ubio na parkingu u Budimpešti tako što ga je primorao da klekne i pucao mu u glavu.

Plaćenik je 5. januaru na Banovom brdu ubio Nebojšu Markovića i identifikovan je na osnovu snimka kamera.

Marković nije bio povezivan sa bilo kakvim kriminalnim radnjama, niti je imao dosije u policiji, zbog čega se smatra da je Čaba ubio pogrešnog čovjeka, te da je prava meta bio Aleksandar Š. koji živi u istoj zgradi kao i Marković.