07
Februar

Bosanac u Crnoj Gori ukrao 30.000 eura i odmah se “ispoštovao”

Published in Svijet

Kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do sumnje da je O. Š. od otuđenog novca kupio vozilo marke Fiat Stilo, koje je oduzeto

Podgorička policija uhapsila je O. Š. (23) iz Bosne i Hercegovine, koji je osumnjičen da je iz stana Podgoričanina B. L. ukrao 30.000 eura, saopćeno je iz Uprave policije.

On je, kako se sumnja, to krivično djelo počinio na način što je od B. S. (42) saznao gdje oštećeni u stanu drži novac te u januaru ove godine došao do stana, ključem otvorio vrata i otuđio novac u iznosu od 30.000 eura, saopćeno je iz Uprave policije.

Podgorička policija uhapsila je i B. S. zbog sumnje da je počinila krivično djelo teška krađa putem podstrekavanja O. Š. da počini tešku krađu na štetu B. L. tako što mu je rekla gdje B. L. u stanu drži novac u iznosu od 30.000 eura.

– O. Š., nakon otuđenja novca, sumnja se, da je B.S. 3.700 eura. Policijski službenici su, postupajući po nalogu sudije za istragu, izvršili pretres stana koji koristi O. Š. i tom prilikom pronašli 18.000 eura. Kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do sumnje da je O. Š. od otuđenog novca kupio vozilo marke Fiat Stilo, koje je oduzeto. Policija je oduzela i novac u iznosu od 18.000 eura, koji će biti vraćen vlasniku – saopćeno je iz policije.