11
Januar

TUGA: PREMINULA PORODILJA KOJA JE BILA TEŠKO POVRIJEĐENA U UDESU AUTOMOBILA I AUTOBUSA, NJENA BEBA I DALJE KRITIČNO

Published in Svijet

Trudnica Jovana Milenković (24), koja je jučer teško povređena u stravičnom sudaru autobusa i automobila na putu Kruševac-Đunis, preminula je jutros u bolnici.

Prema pisanju Blica, njena beba, koja je jučer nakon nesreće rođena carskim rezom, još je u teškom stanju.

Dječak se nalazi u kragujevačkom Kliničkom centru i nakon reanimacije priključen je na aparate za disanje i njegovo zdravstveno stanje je i dalje nestabilno.

Beba se, piše Blic, nalazi na odjeljenju neonatoligije i pod stalnim je nadzorom specijalista, koji primjenjuju sve mjere intenzivnog liječenja.

U ovom udesu, na licu mjesta, poginuo je Jovanin suprug i bebin otac Stefan Ilić (27).

U automobilu sa dvoje mladih bio je Jovanin otac, Saša i njena sestra Teodora. Njih četvoro je Fijatom iz Kaonika išlo ka Kruševcu. Na krivini se našao u autobus koji je direktno udario u njihov fijat punto.

- Nismo imali gdje da skrenemo. Gledao sam autobus kako direktno ide na nas - kaže Saša Milenković, koji je u Fijatu bio na mestu suvozača, do nastradalog zeta, Stefana Ilića.

Kako se pretpostavlja, sudar se dogodio kada je autobus proklizao, prešao u suprotnu traku i direktno se zakucao u automobil.

Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, vozaču autobusa J.B. (37) iz okoline Kruševca određeno je zadržave do 48 sati i u zakonskom roku će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.(Hayat / Foto: Facebook)