05
Januar

Kako su Bosanac i Srbijanac pobjegli iz zatvora u Sloveniji

Published in Svijet

Dvojica muškaraca trebala su biti izručena iz Slovenije u Srbiju

zatvor kopar

Dvojica zatvorenika, Damjan Mitrović (40) iz BiH i Dragan Milosavljević (41) iz Srbije, pobjegli su iz zatvora u Kopru u subotu ujutro, a za njima još uvijek traga slovenska policija.

 

Naime, dvojica muškaraca trebala su biti izručena iz Slovenije u Srbiju, kada su pobjegli iz zatvora ostavivši za sobom poruku da ne žele u Srbiju, prenosi Blic.

Utvrđeno je da su uz pomoć namještaja u ćeliji prerezali rešetke, a potom ih savili da mogu proći kroz njih. S prozora su se spustili u dvorištu uz pomoć konopca od posteljine. Potom su bježali kroz dvorište i uz pomoć kontejnera i konopca prešli ogradu s bodljikavom žicom. Izašli su na cestu u u dijelu gdje se vrši dostava tereta za zatvor.

Dragan Milosavljević i Damjan Mitrović

Damjan Mitrović u zatvoru je bio zbog nedozvoljenog prelaska granice i trgovine drogom, a Dragan Milosavljević zbog trgovine narkoticima.

U zatvoru ništa nisu primijetili sve do sljedećeg dana kada im je osoblje došlo dati doručak našavši tako praznu ćeliju.

Za sada je samo rečeno da su bjegunci dobro isplanirali bijeg i znali rutinu stražara u noćnoj smjeni. Njihov rad je u tim satima imao manjkavosti.

Last modified on Subota, 05 Januar 2019 22:56