04
Januar

Nakon sudara dva traktora i više vozila izbio požar, najmanje sedmoro mrtvih

Published in Svijet

Najmanje osam osoba je hospitalizovano, pojedini sa kritičnim povredama

1

Dva traktora sa prikolicom i dva putnička vozila sudarila su se danas i prolila dizel gorivo na autoputu u Floridi izazvavši veliki požar u kome je poginulo sedam ljudi i povrijeđeno najmanje još osam, saopštili su zvaničnici.

 

Nesreća se dogodila na jugozapadnom dijelu autoputa 75, na oko 1,5 kilometara od Alachua, u blizini Gainesvillea. Požar je izazvalo oko 190 litara dizela, prenio je AP.

Najmanje osam osoba je hospitalizovano, pojedini sa kritičnim povredama.

Poručnik Patrick Riordan izjavio je sinoć da je pet žrtva bilo iz putinčkog kombija, a još jedna žrtva iz jednog od traktora sa prikolicom.

Spasilačke ekipe ugasile su požar, a vlasti su saopštile da tretiraju sudar kao istragu o ubistvu, ali nisu saopštili zašto.

Požar je bio otliko silan da je oštetio dijelove puta.

ABC News
@ABC
 

NEW: Six people are dead and others critically hurt after a fiery car crash on I-75 near Gainesville, Florida, officials said. https://abcn.ws/2CMkCGG

 

6 dead, others critically hurt in fiery car crash

50 gallons of diesel fuel spilled in the crash. The blaze is now out.

abcnews.go.com
ABC News
@ABC
 

Video shows cars turning around on Interstate 75 in Florida to avoid fiery crash that authorities say has left at least six people dead and others critically injured. https://abcn.ws/2F55ZQl pic.twitter.com/yO6sbNEpc6

 
Embedded video
 
211 people are talking about this